Dragonball - Evolúció mozi poszterGoku (Justin Chatwin), a hős harcos a Földet védelmezi a gonoszok ellen, akik az univerzum feletti hatalomra törnek és a misztikus sárkánygömböket akarják megkaparintani. A fiú a nagyapja házában tanulta a harcművészet fogásait. Gohan (Randall Duk Kim) csodás ajándékot ad unokájának a tizennyolcadik születésnapján: egy titokzatos Dragonballt. A kis sárkánygömb felszíne gyöngyhöz hasonló, négy csillag ragyog a belsejében. A világon összesen hét ilyen gömb létezik, s úgy tartják, ha összegyűjtik őket, teljesítik tulajdonosuk egy kívánságát.

A legenda összefonódik Goku rejtélyes múltjával és a napfogyatkozással, melyet a babonák a közelgő világvége előjelének tekintenek. Gohan megígéri, hogy mindent elmond Gokunak a születésnapi vacsorán. A fiú azonban meglép a nagyapja ünnepségéről, hogy részt vegyen osztálytársa, Chi Chi (Jamie Chung) buliján. Ám eközben otthon tragédia történik, s a sötét erő felbukkanása arra ösztönzi Gokut és társait, hogy elinduljanak megkeresni a hét Dragonballt. A fiúnak a Föld leghalálosabb ellenségével kell szembenéznie. Kalandjai során megismeri hihetetlen múltját és talán még elképzelhetetlenebb jövőjét…

A film a népszerű japán manga alapján készült, melyet Akira Toriyama talált ki, és az évek során számtalan képregény, 25 videójáték és egy 500 részes tévésorozat készült belőle. Ezekben vált egyre gazdagabbá az az univerzum, melynek hatalmas rajongótábor alakult ki. Nem véletlen, hogy a Dragonball szó a nagy internetes keresőkben a leggyakrabban keresett kifejezések közé tartozik. Az első élőszereplős filmváltozatban fiatal tehetségek és öreg rókák személyesítik meg a kedvelt szereplőket. Közülük többen is kemény tréningen vettek részt a 87Eleven irányítása alatt.

Ez a kaszkadőrcsapat tervezte és hajtotta végre olyan filmek nagy akciójeleneteit, mint a Mátrix, A Bourne-rejtély, a 300 vagy a Mr. és Mrs. Smith.


Eredeti cím: Dragonball Evolution | Műfaj: amerikai fantasy | Rendező: James Wong | Játékidő: 84 perc | Zene: Brian Tyler | A film forgalmazója: Intercom | Hazai mozi bemutató: 2009. április 9. | Főszereplők: Justin Chatwin, Yun-Fat Chow, Emmy Rossum, James Marsters, Joon Park, Eriko Tamura, Randall Duk Kim, Jamie Chung, Ernie Hudson | Korhatár: 12 | Dragonball – Evolúció IMDb