Drive - Gázt! Film plakátDriver (Ryan Gosling) nappal autós kaszkadőrként égeti a gumit Hollywood-ban, de ez csak a második műszak, főállásban éjszakai rablásoknál segédkezik, mint a menekülési útvonalat biztosító sofőr. Nem hétköznapi szakmájában ő a legkeresettebb, köszönhetően speciális tudásának: hajszálpontosan ismeri a város labirintusszerű utcáit, fejében van egész Los Angeles térképe. Melóit az ügynöke, Shannon (Bryan Cranston) hajtja fel, aki valójában a nagy áttörésre készül: építeni egy autót Drivernek, hogy profi versenyen indulhasson, rendes versenypályán. A buliba bevonja Bernie Rose-t (Albert Brooks), aki valamikor filmproducerként kezdte, azóta kispályás gengszter. Miután Bernie látta Drivert akció közben a pályán, ragaszkodik hozzá, hogy gyerekkori barátja, Nino (Ron Perlman) is beszálljon az üzletbe.

Driver egyébként magányos farkasként éli életét, szakmai ártalom. Egy véletlen találkozás az új szomszéddal, a gyönyörű Irene-nal (Carey Mulligan) hirtelen mindent megváltoztat. Lassan közel kerül a lányhoz és kisfiához. Először csak a lerobbant autójukat segít megjavíttatni, idővel boldogan fuvarozza őket mindenhova, és annyira összenőnek, hogy amíg a lány pincérnőként munkában van, addig Driver vigyáz a kisfiúra, Beniciora. Váratlanul egy igazi boldog családdá kezdenek alakulni, amikor kiengedik a börtönből Irene férjét, Standard-et (Oscar Isaac) aki azonnal veszélyes alvilági játszmákban keveri a fiatal és sebezhető anyát…

Driver döntési helyzetbe kerül, kockára tegye életét egy lányért, akit szeret, és akiért halálosan komoly gengszterekkel kell szembeszállnia? Kezdetét veszi egy kemény és húsbavágó hajsza.

Eredeti cím: Drive | Műfaj: feliratos amerikai akciófilm | Rendező: Nicolas Winding Refn | Játékidő: 100 perc | Zene: Cliff Martinez | A film forgalmazója: Fórum Hungary | Hazai mozi bemutató: 2011. szeptember 15. | Főszereplők: Ryan Gosling, Bryan Cranston, Albert Brooks, Ron Perlman, Carey Mulligan, Christina Hendricks, Oscar Isaac, Cesar Garcia | Weboldal: http://drive.mgfilm.hr | Magyar nyelvű weboldal: http://forumhungary.hu/drive/

Drive – Gázt! feliratos előzetes

Díjak és jelölések

A dán rendező, Nicolas Winding Refn (Elátkozott város 1-3., Bronson, Valhalla Rising) a Drive-val elnyerte a 64. Cannes-i Filmfesztivál legjobb rendezői elismerését 2011 májusában.