Eredeti cím:Un beau matin
Műfaj:francia film, eredeti nyelven, magyar felirattal
Rendező:Mia Hansen-Løve
Zene:
Játékidő:112 perc
A film forgalmazója:Cirko Film
Hazai mozi bemutató:2022. október 6.

Egy szép reggelen film leírása

Az egyedülálló, fiatal párizsi nő, Sandra életét kislányának nevelése, tolmácsként végzett munkája és egykor briliáns elméjű, mára hanyatló szellemű apjának gondozása tölti ki. Egy nap véletlenül összefut egy régi barátjával. Ellenállhatatlan erejű vonzalom bontakozik ki közöttük, és – bár a férfi nős – viharos szerelmi viszonyba kezdenek. A szenvedélyes, boldog pillanatok mellett azonban egyre gyakrabban jelenik meg a csalódás, a veszteség és fájdalom is. Sandrának egy idő után kicsúszik a keze közül az irányítás, és napról napra nehezebb döntéseket kell meghoznia mind apja ápolásával, mind pedig saját életével kapcsolatban.

A női lélek rezdüléseinek egyik legavatottabb ábrázolója, Mia Hansen-Løve ismét érzékeny, intenzíven átélhető, hangulatos, és minden fájdalma ellenére mély optimizmusról tanúskodó filmmel örvendezteti meg a közönséget. Léa Seydoux több kritikus szerint is élete egyik legjobb alakítását nyújtja Sandra szerepében.

Mia Hansen-Løve filmje a cannes-i filmfesztivál Rendezők Kéthete elnevezésű válogatásában mutatkozott be, ahol elnyerte az Europa Cinemas Label Europa Cinemas díját. Főszereplője Léa Seydoux.

Korhatár besorolás:megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Szereplők:Léa Seydoux, Pascal Greggory, Melvil Poupaud, Nicole Garcia
Legjobb idézet a filmből:
A film az IMDB-n:Egy szép reggelen

Egy szép reggelen film előzetes