Eredeti cím:Zakliata jaskyna
Műfaj:szinkronizált szlovák-cseh-magyar családi mesefilm
Rendező:Mariana Cengel-Solcanská
Zene:Lubica Cekovska
Játékidő:98 perc
A film forgalmazója:Vertigo Media
Hazai mozi bemutató:2022. szeptember 22.

Elátkozott barlang film leírása

A családi mese legendák és mítoszok korába kalauzol vissza. Az erdő mélyén található egy varázslatos barlang, amelyben olyan sok só található, hogy évszázadokon keresztül megélhetést nyújtott az embereknek és prosperitást hozott el a királyság számára. A barlangnak azonban van egy titka, amit mindössze a király és megbízható harcosa ismer. Amikor egy nap a király meghal, és két fia rivalizálni kezd a trónért, kezdetét veszik a nehézségek. És ha még mindez nem volna elég, egy nap a barlangot eltorlaszolva találják, amellyel veszélybe sodródik az egész királyság.

Az Elátkozott barlang a kelet-európai mesefilmek klasszikus világát idézi meg. Látványos, nagyszabású fantáziatörténet klasszikus népmesei elemekkel, a jó és a rossz harcával, ármánnyal, varázslattal, kapzsisággal, szerelemmel. Az Elátkozott barlang családi film kortalan szórakozással.

Korhatár besorolás:megtekintése 6 éven aluliak számára nem ajánlott
Szereplők:Martina Zábranská, Petra Dubayová, Ondrej Kraus, Dominick Benedikt, Tatiana Pauhofová, Karel Dobry, Predrag Bjelac, Marko Igonda, Tomás Palonder
Legjobb idézet a filmből:
A film az IMDB-n:Elátkozott barlang

Elátkozott barlang film előzetes