Eleven testek, film poszterR (Nicholas Hoult), egy érző, magányos zombi kinek szívét a bájos, és nagyon is élő Julie (Teresa Palmer) ejti rabul. R ahelyett, hogy Julie agyát falná fel inkább megmenti a fiatal lányt éhező zombi társaitól.

R, normális zombihoz híven, nem emlékszik semmire korábbi életéből, hogy ki is volt valójában, és már beszélni se nagyon tud, csak néhány szót képes kihörögni magából. De R-ben azért ennél sokkal több lakozik: bár pulzusa nincs, de tele van álmokkal, vágyakkal. Mikor egy titokzatos vírus ütötte fel fejét a Földön, elpusztította a civilizációt, és a fertőzötteket vérszomjas emberevőkké változtatta, így lett a fiatal srácból is zombi. Csak néhány ember maradt, akik egykori szeretteiktől rettegve élnek, hogy mikor is jön el értük az eleven testekre éhezők csapata.

Julie R-rel való találkozása után apjához (John Malkovich), a kegyetlen zombi vadászhoz siet, hogy elújságolja neki a nagy hírt: találkozott egy olyan sráccal, aki nem csak egy csoszogó, üres tekintetű zombi, hanem valami más. De az élő halottaktól rettegő embereket nehéz meggyőzni bármiről is. A háború elkezdődik élők és holtak között, veszélybe sodorva a fiatal szerelmesek jövőjét. Pedig abban a pillanatban minden egy csapásra megváltozott, mikor R, az egzisztenciális válságban lévő zombi srác szíve megdobbant, és hideg testét a szerelem felhevítette. Olyasmi történt vele, ami talán az egész emberiséget megmenthetné….mert ez a szerelem nem egy halott ügy.

Az Egyesült Államokban hatalmas népszerűségnek örvendő bájos zombi történet egyszerre romantikus, vicces, és borzongatóan félelmetes. Isaac Marion mikor megírta hétoldalas online novelláját (I’m a Zombie Filled with Love) még nem is sejtette, hogy mekkora rajongótáborra tesz szert. Az olvasók meggyőzték: R történetét papírra kell vetnie, így jelent meg 2010-ben Marion Eleven testek című regénye.

A regény alapján készült zomromcom a toplista élén nyitott az USA-ban, R és Julie románca egyre nagyobb rajongótábort vonz világszerte. A Nicholas Hoult (Egy fiúról, X-Men: Az elsők), Teresa Palmer (A negyedik), John Malkovich, Dave Franco főszereplésével készült film az eleven és zombi nézőket is biztosan rabul ejti majd.

„Halott vagyok, de annyira nem rossz. Megtanultam együtt élni vele. Sajnálom, hogy nem tudok rendesen bemutatkozni, de nevem az már nincsen. Nem nagyon akad köztünk, akinek van. Elveszítjük, mint a kocsikulcsot, elfelejtjük, mint a házassági évfordulót. Az enyém talán R-rel kezdődött, de mostanra már csak ennyi maradt belőle. Vicces, mert régen, amikor még éltem, mindig mások nevét felejtettem el. A barátom, M szerint a zombilét legnagyobb iróniája, hogy minden olyan vicces, de az ember mégsem tud mosolyogni, mert rég lerohadt az ajka.” (részlet Isaac Marion Eleven testek c. regényéből, fordította: Nagy Gergely)

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: Warm Bodies | Műfaj: feliratos, romantikus horror-vígjáték | Rendező: Jonathan Levine | Játékidő: 98 perc | Zene: Marco Beltrami, Buck Sanders | A film forgalmazója: Pro Video Film & Distribution Kft. | Hazai mozi bemutató: 2013. április 11. | Főszereplők: Nicholas Hoult, Teresa Palmer, Rob Corddry, Dave Franco, John Malkovich | Weboldal: http://warmbodiesmovie.com | Korhatár: 16

[youtube]http://youtu.be/bwtLWa-kZK8[/youtube]

Eleven testek – magyar feliratos előzetes (12E)