Elizabeth - Az aranykor mozi poszter1585-öt írunk, és az immár csaknem három évtizede uralkodó I. Erzsébet királynő trónjáért továbbra is folyik a harc, Anglia vallási vérfürdő helyszíne, és a családi ármánykodások is örökös veszélyt jelentenek. Egy csatornával arrébb a fundamentalista katolicizmus pusztító szele söpör végig a XVI. századi Európán, melynek kulcsfigurája II. Fülöp spanyol király. A római egyház támogatásával és az inkvizícióval felfegyverkezve Fülöp erős hadserege és hatalmas armadája fenyegeti a királynőt és a hazát. A sötét és istenfélő király eltökélt szándéka, hogy letaszítja a trónról a protestáns „eretneket”, és visszaadja Angliát a dicső római katolikus egyháznak.

Erzsébet háborúra készül, hogy megvédje birodalmát, és Sir Raleigh iránt érzett szerelme váratlanul sebezhetővé teszi. Raleigh nem nemes, és tiltott a királynő számára, aki felesküdött, hogy testével-lelkével a hazáját szolgálja. Mivel szenvedélyét el kell fojtatnia, Erzsébet kedvenc udvarhölgyét, Besst bátorítja arra, hogy barátkozzék össze Raleigh-vel, és tartsa őt az udvar közelében. Ám ennek a stratégiának az lesz az eredménye, hogy Erzsébet óhatatlanul tanúja lesz a bimbózó románcnak. A királynő a magával ragadó, kalandor lelkű Raleigh-ben nem csak méltó intellektuális és lelki társat lát, hanem a távoli tájak, a felfedezetlen földgolyó és a végtelen szabadság hírnökét is.

Mikor Erzsébet külhonba távozik, hű tanácsadója, Sir Francis Walsingham leleplez egy összeesküvést, amelybe belebukhatott volna a trón is. Ám az árulók megbüntetésével akaratlanul egy olyan folyamatot indít be, amely a pusztulásba taszíthatja Angliát…

Az Oscar-díjas Cate Blanchett visszatér abban a szerepben, melynek köszönhetően egy csapásra sztárt lett a hétszeres Oscar-jelölt Elizabethben. Az ELIZABETH: AZ ARANYKOR nagyszabású, lenyűgöző történet egy izgalmas korról és egy rendkívüli asszonyról, aki harcol a szerelemért, küzd ellenségeive,l és biztosítani próbálja hatalmát és helyét a nyugati világ imádott ikonjaként.


Eredeti cím: Elizabeth: The Golden Age | Műfaj: feliratos amerikai történelmi dráma | Rendező: Shekhar Kapur | Játékidő: 120 perc | Zene: Craig Armstrong, Ar Rahman | A film forgalmazója: UIP Duna Film | Hazai mozi bemutató: 2007. november 22. | Főszereplők: Abbie Cornish, Cate Blanchett, Clive Owen, Geoffrey Rush, Rhys Ifans, Samantha Morton | Korhatár: 12 | Elizabeth – Az aranykor IMDb