Eredeti cím:Elk*rtuk
Műfaj:magyar film
Rendező:Keith English
Zene:Rakonczai Viktor
Játékidő:125 perc
A film forgalmazója:Megafilm Kft.
Hazai mozi bemutató:2021. október 21.

Elk*rtuk c. film leírása

Politikai krimi az őszödi beszéd kiszivárogtatását követő eseményekről Bánovits Vivianne, Mózes András, Bokor Barna, Gubás Gabi, Bede-Fazekas Szabolcs főszereplésével.

2006-ban Budapesten valami összetört. Az akkor tizenhat éves Magyar Köztársaság vezetőjének kiszivárgott “őszödi beszéde” alapjaiban rengette meg az emberek demokráciába és a kommunizmus utáni rendszerváltozásba vetett hitét.

Magyarország első, valós eseményeken alapuló politikai krimije ebbe az időszakba, 2006 indulatokkal teli őszére kalauzolja el nézőit egy fiatal, feltörekvő elemzőlány történetén keresztül.

Amikor Réka (Bánovits Vivianne) rájön, hogy a főnöke (Bokor Barna) részt vett egy botrányos miniszterelnöki hangfelvétel kiszivárogtatásában, úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire, hogy ezzel jobb pozíciót zsarolhasson ki magának. Összeáll az MTV-nél újságíró-gyakornokként dolgozó szerelmével (Mózes András), és nyomozni kezd, de mivel lebukik a főnöke előtt, egy nagyhatalmú kör célpontjává válnak. Ezért miközben a beszéd kiszivárogtatásának hátterét, a tévészékház ostromának részleteit és a budapesti rendőrattakok ellentmondásait kutatják, nem csak a karrierjük kerül veszélybe…

Korhatár besorolás:megtekintése 6 éven aluliak számára nem ajánlott
Szereplők:Bánovits Vivianne, Mózes András, Bokor Barna, Gubás Gabi, Bede-Fazekas Szabolcs
Legjobb idézet a filmből:
A film az IMDB-n:Elk*rtuk

Elk*rtuk film előzetes