Eredeti cím:Ennio
Műfaj: olasz-belga-holland-japán életrajzi film, zenés film, dokumentumfilm
Rendező:Guiseppe Tornatore
Zene:Ennio Morricone
Játékidő:156 perc
A film forgalmazója:Pannonia Entertainment
Hazai mozi bemutató:2022. november 3.

Ennio Morricone film leírása

November 3-tól érkezik országszerte a mozikba Giuseppe Tornatore, az Oscar-díjas Cinema Paradiso rendezőjének nagyszabású portréfilmje minden idők egyik legnagyobb filmzeneszerzője, a 2020 nyarán 91 éves korában elhunyt Ennio Morricone életéről.

Tornatore a Cinema Paradiso forgatásán dolgozott együtt először a Maestróval, együttműködésük további 12 alkotásban folytatódott, így közel 3 évtizednyi munkakapcsolattal és több sikeres dokumentumfilmmel a háta mögött nem alaptalanul vágott bele a 156 perces életrajzi megemlékezésbe.

A nagy ívű alkotás körbevezet minket a Sergio Leonéval való legendás együttműködésektől, mint a Jó, a Rossz és a Csúf, vagy a Volt egyszer egy Vadnyugat, Tarantino Aljas nyolcasáig, amellyel a kultrendező Oscar-díjassá is tette a az életműdíjjal akkor már rendelkező Morriconét. Az ikonikus filmrészleteket és a hozzájuk elválaszthatatlanul kötődő, örök érvényű filmzenei dallamokat felvonultató dokumentumfilm betekintést nyújt Morricone világkörüli turnéiba is, miközben olyan megszólalók sztoriznak a rendezőn kívül, mint Tarantino, Clint Eastwood, Oliver Stone, Hans Zimmer, Barry Levinson, Dario Argento, Quincy Jones, Bruce Springsteen vagy John Williams.

Korhatár besorolás:megtekintése 12 éven aluliak számára nem ajánlott
Szereplők:
Legjobb idézet a filmből:
A film az IMDB-n:Ennio Morricone

Ennio Morricone film előzetes