Eredeti cím:Fabian: Going to the Dogs / Fabian oder Der Gang vor die Hunde
Műfaj:német film eredeti nyelven, magyar felirattal
Rendező:Dominik Graf
Zene:Sven Rossenbach, Florian van Volxem
Játékidő:176 perc
A film forgalmazója:Cirko Film
Hazai mozi bemutató:2022. február 17.

Fabian – A vég kezdete film leírása

A Fabian forgatókönyve Erich Kästner regénye nyomán keletkezett. A film a Berlinale versenyprogramjában mutatkozott be, főszereplői Tom Schilling és Saskia Rosendahl.

Az irodalomtudományok doktora, Jakob Fabian napközben reklámszövegeket ír, éjszakáit pedig kétes hírű intézményekben tölti barátja, Stephan Labude társaságában. Míg Labude egész lényével beleveti magát a szenvedélyes ideológiai viták és a testiség világába, Fabian mindvégig józan és távolságtartó marad. Egy nap megismerkedik a gyönyörű fiatal lánnyal, Corneliával, akinek a megjelenése megrengeti a férfi alapvető cinizmusát: az eddig ismeretlen érzelmek kizökkentik ironikus fatalizmusából.

Az Erich Kästner regénye nyomán keletkezett történelmi fejlődésregény a katasztrófa felé gyorsvonatként robogó weimari köztársaságban, a 1930-as évek Berlinének dekadens közegében játszódik: bordélyházakban, nagypolgári lakásokban, műtermekben, fülledt albérletekben. A filmben a Mű szerző nélkül című, nagy sikerű alkotás két sztárja, Tom Schilling és Saskia Rosendahl újra együtt szerepel. 

Korhatár besorolás:megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Szereplők:Tom Schilling, Saskia Rosendahl, Albrecht Schuch
Legjobb idézet a filmből:
A film az IMDB-n:Fabian – A vég kezdete

Fabian – A vég kezdete film előzetes