Fifti-fifti, film plakát

Adam (Joseph-Gordon-Lewitt) 27 éves, egy rádiónál dolgozik, és bár barátnőjével vannak néha gondok, alapvetően elégedett az átlagos életével. Egészen addig a pillanatig, amíg egy rutin orvosi ellenőrzés során kiderül, rákbeteg. Élete egyik napról a másikra gyökeresen felfordul, de a sokkot követően úgy dönt, felveszi a harcot a kórral. A kalandos, sokszor vicces úton legjobb barátja Kyle (Seth Rogen) és terapeutája Katherine (Anna Kendrick) támogatják kitartóan.

Saját tapasztalatok ihlették a Fifti-fifti című alkotást, mely különleges történet a barátságról, a szerelemről, a túlélésről és a szokatlan szituációk szülte humorról. A sztori a forgatókönyvíró Will Reiser saját rák elleni küzdelmének történetéből táplálkozik, és arra emlékeztet minket, hogy a barátság és a szeretet, mindegy mennyire bizarr is a helyzet, a legnagyszerűbb gyógyír. „Épp a Da Ali G show-n dolgoztunk együtt Will-lel, nem sokkal azután, hogy megtudta, beteg” – emlékszik vissza Seth Rogen, főszereplő és producer – „Sokkoló, szomorú, zavaros és annyira elcseszett volt ez a szituáció, de egyszerűen nem tudtunk nem viccelődni, folyamatosan vicces dolgok történtek. Amikor Will jobban lett, úgy gondoltunk valami jót kell kihoznunk ebből az egészből, így rá kellett vennünk, hogy írjon a saját története, tapasztalata alapján egy forgatókönyvet. Valójában egy olyan filmet akartunk készíteni, ami épp olyan vicces, szomorú, reményteljes és őszinte, mint amin mindannyian keresztülmentünk. Amint elkészült a forgatókönyv, szenvedélyünké vált ez a projekt. Sokat segített nekünk abban, hogy Will harcát és ezzel kapcsolatban a saját élményeinket is feldolgozzuk.”

Eredeti cím: 50/50 | Műfaj: feliratos amerikai dráma-komédia | Rendező: Jonathan Levine | Játékidő: 100 perc | Zene: Michael Giacchino | A film forgalmazója: Fórum Hungary | Hazai mozi bemutató: 2011. december 22. | Főszereplők: Anjelica Huston, Anna Kendrick, Bryce Dallas Howard, Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen | Weboldal: www.50-50themovie.com

Fifti-fifti előzetes