A Harcos, film poszterDavid O. Russell rendező új filmje egy hihetetlen, de igaz történeten alapul, mely egy szimpatikus és a maga sajátos módján szeretetteljesen esendő, Amerikában élő legendás ír ökölvívó, és kissé zűrős családjának izgalmas és megható történetét meséli el humoros valamint drámai momentumokkal egyaránt fűszerezve.

A film középpontjában „Irish” Micky Ward (Mark Wahlberg) és féltestvére, egyben edzője, Dicky Eklund (Christian Bale Golden Globe-díjjal jutalmazott alakításában) története áll, akiknek először ellenségekké kellett válniuk ahhoz, hogy erősítsék az egymás iránti tiszteletet és kötödést, valamint a számos konfliktus ellenére is stabilizálják a családi kötelékeket. Az egész család és Micky édesanyja, Alice (Melissa Leo Golden Globe- díjjal jutalmazott alakítása) mindvégig segítették az elszánt fiatalembert, aki számára a sport történetének talán legmeglepőbb győzelemsorozata hozta el a megváltást és a felemelkedés lehetőségét. Micky a semmiből érkezve vált bajnokká, az egyik legkitartóbb, leghűségesebb harcossá, aki a fantasztikus, ringben elért eredményein túl, élete szereleméért, Charlene-ért (Amy Adams) is megküzdött és a sok-sok, különböző hullámvölgy ellenére, végül soha, semmilyen körülmények között nem adta fel.

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: The Fighter | Műfaj: feliratos amerikai életrajzi dráma | Rendező: David O. Russell | Játékidő: 115 perc | Zene: Michael Brook | A film forgalmazója: Palace Pictures | Hazai mozi bemutató: 2011. február 24. | Főszereplők: Mark Wahlberg, Christian Bale, Amy Adams, Melissa Leo, Mickey O’Keefe, Jack McGee, Melissa McMeekin, Bianca Hunter, Erica McDermott, Jill Quigg

A film 7 kategóriában lett Oscar díjra jelölve, melyből 2 díjat meg is nyert:

  1. A legjobb film
  2. A legjobb rendező – David O. Russell
  3. A legjobb eredeti forgatókönyv – Scott Silver és Paul Tamasy, Eric Johnson; Keith Dorrington
  4. A legjobb férfi mellékszereplő – Christian Bale
  5. A legjobb női mellékszereplő – Melissa Leo
  6. A legjobb női mellékszereplő – Amy Adams
  7. A legjobb vágás – Pamela Martin