Millenium 3 - A kártyavár összedől, film plakát

A történet ott folytatódik, ahol A lány, aki a tűzzel játszik befejeződött: Lisbeth-et apja, Zala és az óriás Niedermann élve eltemette. Lisbeth túlélte, és egy baltával megtámadta Zalát, ám ő fejbe lőtte a lányt. Niedemann elmenekült, amikor Mikael Blomkvist és Bublanski felügyelő a helyszínre érkezett.

Lisbeth Salandert életveszélyes fejsérüléssel szállítják a gothenbergi kórházba, és azonnal a műtőbe viszik. Apját, Zalát is ugyanott műtik, majd ugyanazon az osztályon helyezik el őket. Zala azt tervezi, hogy megszabadul Lisbeth-től. Fenyegetést jelent mindkettejükre nézve, valamint a Szekcióra, a titkosrendőrség titkos és illegális csoportjára nézve is, amely Zaláért és a férfi védelméért felelős. Ám mielőtt megvalósítaná tervét, egy idős férfi lelövi a kórházi szobában, majd saját magát is. Nyilvánvalóvá válik, hogy valaki el akarta hallgattatni, és hogy a befolyásos csoportnak Lisbeth-tel is ugyanez a terve. Niedermann pedig még mindig szabadlábon van…

Mikael Blomkvist elkezdi beleásni magát Lisbeth sötét, tragikus múltjába. Kiderül, hogy Zalát a Szekció egész idő alatt védte. Lisbeth az útjában állt, és a mocskos játszma ártatlan áldozatává vált. Zala, a Szekció és a pszichiáter Teleborian közreműködésével elmegyógyintézetbe záratta a lányt tizenkét évesen, ahol rendszeresen bántalmazták. Lisbethet el kell hallgattatni.

Biztonsága érdekében Lisbeth úgy érzi, az a legjobb, ha addig marad a kórházban, ameddig csak lehet, miközben tárgyalására vár. Az apja ellen elkövetett gyilkossági kísérlettel vádolják, és a Szekció ismét elmegyógyintézetbe akarja záratni. Mikael Blomquist megkéri ügyvéd húgát, Annikát, hogy vállalja el a lány védelmét, amit Lisbeth kelletlenül, de elfogad. Mikael azt tervezi, hogy tényfeltáró riportot ír a történetről, hogy bizonyítsa a lány ártatlanságát, és lerántsa a leplet a Szekció magas rangú hivatalnokairól. A Millenium magazin különleges kiadással készül a perre. De vannak, akik mindent megtesznek, hogy az igazságra ne derüljön fény.

A Zodiak Entertainment és a Yellow Bird bemutatja a Stieg Larsson világhírű Millennium-regénytrilógiájából készült filmsorozat harmadik részét, Millenium 3. – A kártyavár összedől címmel. A két előző film világszerte óriási sikert aratott. Az első film, A tetovált lány több mint 100 millió dollár bevételt hozott, és a harmadik legsikeresebb nem angol nyelvű film lett 2009-ben. A második film, A lány, aki a tűzzel játszik 60 millió dolláros bevételt generált. Az Egyesült Államokban ugyanakkora sikernek bizonyult, mint az első film. A sorozat első filmjének forgalmazási jogát világszerte 50, a másodikét 30 országba adták el.

A trilógia utolsó része eddig 40 millió dolláros bevételnél tart, és 30 országba adták el.

Eredeti cím:Luftslottet som sprängdes | Műfaj: svéd krimi-thriller | Rendező: Daniel Alfredson | Játékidő: 147 perc | Zene:Jacob Groth | A film forgalmazója: Budapest Film | Hazai mozi bemutató: 2011. március 24. | Főszereplők: Mikael Blomkvist, Noomi Rapace, Lena Endre, Annika Hallin, Jacob Ericksson, Sofia Ledarp