Forráskód, film plakátColter Stevens százados (Jake Gyllenhaal) egy száguldó vonaton tér magához, és fogalma sincs, hogyan került oda. Egy Christina nevű ismeretlen nő (Michelle Monaghan) ül vele szemben, aki viszont a jelek szerint azt hiszi, hogy ismeri őt. A százados a mosdóba menekül, ahol a tükörbe nézve egy másik ember arcát látja, a tárcájában lévő személyi igazolvány alapján pedig Sean Fentressnek hívják, és tanár. Ekkor hatalmas robbanás rázza meg a vonatot.

A következő pillanatban Colter egy ultramodern elkülönítőben találja magát, ahol egy Goodwin nevű egyenruhás nő (Vera Farmiga) azt követeli, hogy számoljon be mindenről, amit látott. Colter kulcsfontosságú küldetésen vett részt, amelynek célja azonosítani a merénylőt, aki néhány órával korábban elpusztította a vonatot, és aki egy még nagyobb hatóerejű bomba felrobbantásával ezrek megölésére készül Chicago szívében. A „Forráskód” fedőnevet viselő szupertitkos program lehetővé teszi, hogy Colter egy párhuzamos valóságban rövid időre felvegye Sean személyiségét a végzet felé tartó vonaton.

Valahányszor visszatér a szerelvényre, Colternek csak nyolc perce van, hogy megtalálja a merénylőt. Minden alkalommal újabb bizonyítékokra bukkan, de a gyanúsított egérutat nyer. Minél többet tud, annál biztosabb benne, hogy meg tudná akadályozni a robbanást – ha egyszer nem futna ki az időből.

Egy szupertitkos katonai művelet végrehajtásával megbízott helikopterpilóta szokatlan küldetésre indul a Forráskód című akcióthrillerben. Duncan Jones rendező (Hold) szédületes filmjét, amelyben megdőlnek az időről és a térről alkotott fogalmaink, meghökkentő csavarok és felfokozott izgalmak jellemzik.

Eredeti cím: Source Code | Műfaj: feliratos amerikai-francia akcióthriller | Rendező: Duncan Jones | Játékidő: 93 perc | Zene: Clint Mansell, Chris Bacon | A film forgalmazója: Pro Video Film & Distribution Kft | Hazai mozi bemutató: 2011. április 21. | Főszereplők: Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga, Jeffrey Wright

A Forráskódot Duncan Jones (Hold) rendezte, Ben Ripley (A lény 3.) forgatókönyve alapján. A főbb szerepekben Jake Gyllenhaal (Testvérek,Túl a barátságon), Michelle Monaghan (SasszemHideg nyomon),Vera Farmiga (Egek uraA tégla) és Jeffrey Wright (A Quantum csendjeSziriána) látható. Producerei Mark Morgan (Alkonyat;Szeretném, ha szeretnél), Philippe Rousselet (Fegyvernepper) ésJordan Wynn. Operatőre Don Burgess (Forrest Gump). A látványtervezőBarry Chusid (2012). A vágó Paul Hirsch (Mission: Impossible). A jelmeztervező Renée April. A társproducerek Stuart Fenegan (Hold) ésTracy Underwood (Fehér leander). Executive producerei Jeb Brody (A család kicsi kincse), Fabrice Gianfermi (Fegyvernepper) és Hawk Koch(Gyilkosság online).