Gettó milliomos, mozi poszter10 Oscar-díjra jelölve, köztük a legjobb film, legjobb rendező és legjobb adaptált forgatókönyv kategóriákban!

Eljön az igazság pillanata India legnépszerűbb televíziós vetélkedője, a Legyen Ön is milliomos! forgatásán. A stúdióban ülő közönség és a rá világító reflektorok előtt a tizennyolc éves, gettóból származó Jamal Maliknak válaszolnia kell az utolsó kérdésre, ami még elválasztja őt a húszmillió rúpiás főnyereménytől.

A show házigazdája, Prem Kumar nem szimpatizál fiatal játékosával. Nem szereti, ha elveszik előle a reflektorfényt, különösen, ha ezt szintén egy utcáról felemelkedett ember teszi. Miután kialszanak a fények és véget ér a show, a rendőrség várja odakint a fiút, mert egyszerűen nem hiszik el neki, hogy tudhatta a választ az eddigi kérdésekre, ezért csalással vádolják.

A rendőrségi vallatáson a nyomozó rájön, hogy a fiú is ugyanolyan zavarban van, mint ők a kérdések megválaszolásával kapcsolatban. Egyenként mennek át vele a kérdéseken, és próbálják kideríteni, miképp tudta rájuk a választ. Jamal meséje során kibontakozik előttünk az élettörténete, ami a modern India története is lehetne egyben. Anyja erőszakos halála után bátyjával, és egy árva lánnyal, Latikával nőtt fel, akivel szép lassan egymásba szerettek. Jamal bátyja a fiúval ellentétben gazdagságra és hatalomra vágyik, ezért egy gengszter szolgálatába áll, és miután a fiú eltávolodik Latikától, a gengszterfőnök elveszi a lányt feleségül. Jamal mindent megtesz azért, hogy kiszabadítsa a lányt a házasságból, még ha ezzel végérvényesen el is veszíti őt a bátyjával egyetemben. Vajon meg tudja győzni a nyomozót az igazáról, és visszaengedi őt a férfi válaszolni az utolsó kérdésre?

A Slumdog Millionaire – Gettó milliomos egy lélegzetelállítóan izgalmas szerelmi dráma, és az év egyik legünnepeltebb alkotása.

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: Slumdog Millionaire | Műfaj: feliratos angol-amerikai film | Rendező: Danny Boyle, Loveleen Tandan | Játékidő: 120 perc | Zene: A.R. Rahman | A film forgalmazója: Fórum Hungary | Hazai mozi bemutató: 2009. február 20. | Szereplők: Dev Patel, Anil Kapoor, Saurabh Shukla, Saurabh Shukla, Jeneva Talwar, Freida Pinto, Irrfan Khan, Azharuddin Mohammed Ismail | Korhatár: 12