Halhatatlan-Szeretok_plakatAdam menő underground rockzenész Detroitban, aki független, jómódú, és egy Ian nevű mindenes intézi zeneipari ügyeit. Emellett életunt vámpír, kiváló összeköttetéssel az egyetlen jó beszerzési forráshoz, amely ebben a romlott világban megmaradt: a helyi vérbankhoz. Ám a férfi depressziós, és megkéri Iant, aki nem tudja, hogy főnöke véren él, szerezzen neki egy fából készült pisztolygolyót.

Eve, Adam vámpír szerelme Tangerben él. Éjszakánként a bazárban csatangol a szintén vérszívó színműíróval, Christopher Marlowe-val, aki a történet szerint Shakespeare munkáinak valódi szerzője. Mivel hosszú ideje nem látták egymást, Eve aggódni kezd Adam miatt, ezért egy éjszakai járattal Detroitba repül.

Végre megint egymás karjaiban hevernek, Adam zenéjét hallgatják, vért isznak és szeretkeznek. Ám reggel Eve megtalálja a fa pisztolygolyót és orosz rulettet játszik vele, hogy megmutassa Adamnek, milyen borzalmas lenne, ha bármelyikük meghalna. Később a régi szép időről beszélgetnek az éjszakai Detroitban sétálgatva, ám mindketten rémálmot látnak Eve húgával, aki fel is bukkan következő este.

Ava fiatalabb, mint Eve és jóval éretlenebb. Annyi vért vedel be egy hajtásra, amennyit csak bír, majd követeli, hogy menjenek el bulizni. A föld alatti klubban nyilvánosan vért iszik, és Iant is megkínálja vele, mielőtt Adam megállíthatná, ezért gyorsan távoznak. Éppen időben, mert a zenekar basszusgitárosa észreveszi, hogy a hallgatóság néhány tagjának nincs tükörképe. Ava magával viszi Iant. Hazaérve Adam és Eve lefekszenek aludni, Ava viszont ott tartja a fiút és provokatívan incselkedik vele. Másnap reggel, kissé még kábultan az előző éjszakától Avát Ian vérbe fagyott testére borulva találják. A krízishelyzetben Adam es Eve kirúgják a lányt, megszabadulnak a holttesttől és azonnal elutaznak Tangerbe.

Mire odaérnek, már rosszul vannak, annyira szomjaznak a vérre, de Marlowe, az egyetlen jó díler a városban nincs sehol. Végül a halálos ágyán akadnak rá. Az utolsó kórházi szállítmány egy része szennyezett volt. Adam és Eve a városban bolyonganak a halálra készülve, ám a kikötőben egy fiatal szerelmespár ül melléjük. A helyzet adja magát: Adam és Eve úgy dönt, visszatérnek a régimódi stílushoz: kiszívják a vérüket.

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: Only Lovers Left Alive | Műfaj: feliratos amerikai filmdráma | Rendező: Jim Jarmusch | Játékidő:  123 perc | A film forgalmazója: A Company Hungary Kft | Hazai mozi bemutató: 2014.04.17. | Főszereplők: Tilda Swinton, Tom Hiddleston, Mia Wasikowska, John Hurt, Anton Yelchin, Slimane Dazi | Korhatár: 16

 Halhatatlan szeretők előzetes

[youtube]http://youtu.be/W8k7DDjm4LQ[/youtube]