3-film

Családi vígjáték az apa, az anya és a lányuk működésképtelen egymás mellett éléséről.

Rodolfo nem találja a helyét az életben, otthona üres és magányos. Közben Gracielának, volt feleségének és Anának, kamasz lányuknak az élete is sorsfordulóhoz ért. Rodolfo megpróbál trükkösen visszatérni hármuk egykori közös életébe, ahonnan tíz éve kilépett. A vígjátékban a három embernek ugyanaz az abszurd sors jut: egy családot alkotnak.

A rendező gondolatai

“2006-ban kezdtük írni a filmet Juan Pablo Rebellával és Gonzalo Delgadoval a működésképtelen családról. Tipikus középosztálybeli családról van szó, Montevideo jobbfajta környékéről.

De fél év múlva Juan Pablo önszántából véget vetett az életének. A családi történetünk így két évet a fiókban pihent, de eközben is érlelődött bennem. Végül a történet önálló életre kelt, én pedig egy menetben megírtam.

A Hárman az önzőségről és a megváltás kereséséről szól, valamint a felnőtté válásról és az élet azon pillanatairól, melyek érett személyiséggé tesznek anélkül, hogy ez tudatosulna bennünk. Arról is szól, hogy van második esély, és arról, hogy attól félünk, megint el fogjuk rontani.

A filmben valószínűtlen, de elképzelhető családi egyensúly jön létre. A család otthona lehet, hogy kicsit hazug, de biztonságot nyújt. A szereplők élete folyamatos változásban van, állandó ritmussal tart a végkifejlet felé.

Az, hogy a szereplők milyen zenét hallgatnak, igen meghatározó az életük e szakaszában. Ana a pop és rock között ingázik, Rodolfo a régi bakelitjeit veszi elő újra, Graciela pedig újra szerelemre lel és második ifjúságát éli.

Mint a többi filmemben, itt is humorral közelítem meg a mindennapok abszurditását. Az üres hétköznapi szavakból leszűrődnek a ki nem mondott dolgok. Itt is szerepet kap a zene, és ezúttal a tánc is, ahogyan a zene ütemére mindannyian hülyét csinálunk magunkból.”

Pablo Stoll Ward (szül. 1974)

Sajtóvisszhang

“Egy kicsit más, mint Stoll korábbi filmjei. Rendezőként és íróként is megújult, és meglepte a közönséget.”

Matías Castro, El País

” A három főszereplő ura a helyzetnek, komoly teljesítményt nyújtanak. Humberto Vargas rulez.”

Clara Esmoris, El Observador

“Modellezőkészlet használati utasítás nélkül. Egyszerre kedves film és borús dráma.”

Agustín Acevedo Kanopa, La Diaria

“A gyeptéglák hiányosak a temetőben, a cserépből zavaros okok miatt kell jobb helyre átültetni a növényeket, a lány unottan elégíti ki alkalmi partnerét, az apa új barátnője sose látszik a képen. Csupa mozgóképes bölcsesség minden apró megfigyelés. (…)

 E pillanatok is igazolják, hogy Stoll ma az egyik legtehetségesebb uruguayi rendező.”

Manuel Martínez Carril, Brecha

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: 3 | Műfaj:  uruguayi-argentin-chilei-német film | Rendező: Pablo Stoll Ward | Játékidő: 119 perc | Zene: | A film forgalmazója:  | Hazai mozi bemutató:   | Főszereplők:  Sara Bessio, Anaclara Ferreyra Palfy, Humberto de Vargas, Néstor Guzzini, Matías Ganz, Carolina Centurión, Inés Bortagaray | Korhatár: –

Hárman előzetes