HAVASI Symphonic Red Concert Show – A Film PlakátZene szélesvásznon

Ritkán adatik meg az élmény, hogy egy koncertet hatalmas vásznon, tökéletes hangrendszeren újra átélhessen a közönség. Közelről, nagy felbontásban látni a zenészek arckifejezését, felfedezni az apró, egymásnak szóló gesztusokat, 100 művész kifinomult együtt rezdülését páratlan élmény.

Lassan felnő egy nemzedék, aki szimfonikus zenekart élőben még soha sem hallott. A világzenei elemekkel tarkított, de klasszikus módon hangszerelt zenei anyag – talán éppen ezért – hihetetlen hatással van a fiatalokra is, és Endi, a Hooligans rockcsapat dobosának feltűnése egy-egy számban a szimfonikusok mögött még inkább fokozza a meglepetést.

„Nem az a kérdés, hogy komolyzenét, könnyűzenét, világzenét vagy jazz-t játszunk-e. Csak jó zene és rossz zene létezik, számomra más kategória nincs! HAVASI – bár klasszikus zenén nevelkedett – egy igazi rock’n’roll arc, ha tetszik, ha nem…” vallja Endi.

A HAVASI Symphonic produkció kiemelt figyelmet kíván szentelni a jövő generációjának, a gyermekeknek is. Számukra a szimfonikus zenekarral, a klasszikus és egzotikus hangszerekkel való találkozás – mely egy olyan kellemes és általuk kedvelt környezetben történik meg jelen esetben, mint a moziterem – egy életre szóló élmény lehet. Rájuk is gondolva a HAVASI Symphonic koncertfilm délelőtt 10 órai kezdéssel is megtekinthető lesz, illetve a jövőben úgynevezett „Gyermekbarát” koncertek kerülnek megrendezésre, melyen a szülők pici gyermekeikkel együtt is nyugodtan részt vehetnek.

A Palace Cinemas rögtön fantáziát látott a kezdeményezésben, és mivel amúgy is szívesen vállal részt úttörő tevékenységek és a fiatal magyar tehetségek támogatásában, így nem volt kérdés, hogy műsorra tűzi HAVASI koncertfimjét.

A koncertfilm első három nyilvános vetítésének helyszíne és időpontjai a következők:

  • MATINÉ (családoknak) május 9. Vasárnap 10 óra (Palace MOM Park)
  • Május 9. Vasárnap 19 óra (Palace MOM Park)
  • Május 10. Hétfő 19 óra (Palace MOM Park)

Teljes árú jegy: 1.850 Ft (MOZIkátyával: 1.650 Ft), Kedvezményes (gyerek, diák, nyugdíjas): 1.450 Ft (MOZIkártyával: 1.250 Ft)

Találkozás

Az első három vetítés után lehetőség lesz a helyszínen a közreműködőkkel személyesen találkozni, dedikáltatni, beszélgetni a mozi előcsarnokában ahol HAVASI is jelen lesz.

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: HAVASI Symphonic Red Concert Show | Műfaj: magyar koncertfilm előadás (november 03. Cinema City Aréna, Budapest) | Rendező: Kriskó László | Játékidő: 90 perc | Zene: Havasi Balázs | A film forgalmazója: Palace Pictures | Hazai mozi bemutató: 2010. május 9. | Főszereplők: Havasi Balázs, Budafoki Dohnányi Zenekar, Pejtsik Péter, Szirtes Edina „Mókus”, Budapesti Akadémiai Kórustársaság, Andrejszki Judit, ENDI, Raman M. Sundaram, Kyo-Kito Taiko japán dobcsoport, Hajós Kristóf, Bocskor Bíborka | Weboldal: www.havasi.eu

[nggallery id=281]

PLATINA és VILÁGSIKER

A HAVASI Symphonic CD platinalemez. A díjat a lemezkiadó képviselője adja át a rendezvényen.

Mindenki régóta vágyik arra, hogy legyen egy igazi magyar világsikerünk a zene területéről is, hiszen a legtehetségesebb muzsikusok vitathatatlanul hazánkban élnek. A HAVASI Symphonic 100 közreműködőjét hallgatva ez az állítás megkérdőjelezhetetlen. Az egész produkció a magyar zenei kultúra és oktatás sikerét hirdeti – remélhetőleg hamarosan az egész világon.

100 kimagasló művész egy produkcióban – A Közreműködők

Budafoki Dohnányi ZenekarBudafoki Dohnányi Zenekar

A Budafoki Dohnányi Zenekar rövid idő alatt előkelő helyet vívott ki magának a magyar zenei életben: az elmúlt években hatalmas sikerrel szerepelt itthon és külföldön egyaránt. Évente mintegy 40-50 hangversenyt ad, 6 saját rendezésű bérletsorozata van. Emellett pedig ünnepségeken, valamint számos rangos hazai fesztiválon léptek már fel. Egyik fő célkitűzésük a magyar zenei kultúra ápolása, megismertetése a közönséggel. Gyakran tűznek műsorra kortárs zeneműveket, de repertoárjuk bővelkedik a klasszikus darabokban is. A zenekar a magyarországi cégek, intézmények ünnepi, jubileumi, reprezentatív rendezvényeinek keresett résztvevője. A zenekar zeneigazgatója Hollerung Gábor, a Budapesti Nemzetközi Kórusverseny és a mintájára alakult Musica Mundi Fesztiválsorozat alapítója. Európai hangversenyei mellett rendszeres vendég Izraelben, Tajvanon és az Egyesült Államokban, Liszt Ferenc díjas, Jeruzsálem Díjas, és Artisjus díjas művész. 2002-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki. A Budafoki Dohnányi Zenekar a HAVASI Symphonic turné állandó résztvevője Magyarországon és külföldön egyaránt.

Pejtsik PéterPejtsik Péter
Hangszerelő és karmester, közreműködik: csellón, hegedűn és basszusgitáron

Pejtsik Péter a magyar zenei élet igazi polihisztora. Számos stílusban otthonos, a klasszikus irányzatoktól a legkülönbözőbb könnyűzenei műfajokig. Szerzőként zenekari műveket, színházi és filmzenéket jegyez. Az utóbbi időben gyakran komponál vagy hangszerel olyan nemzetközi megrendelők számára mint a BBC, az Eurodisney, vagy a Peter Gabriel által vezetett Real World Records, ahol számos album és filmzene elkészítésében vett részt. Az After Crying zenekar alapító tagja. Előadóként is rendszeresen színpadra lép: hangszerei a cselló, a basszusgitár és a hegedű. A HAVASI Symphonic koncerteken egyedülálló módon nem csak vezényel, de mindhárom hangszeren közreműködik is.

Budapesti Akadémiai KórustársaságBudapesti Akadémiai Kórustársaság

A Budapesti Akadémiai Kórustársaság 1957-ben alakult. A kórus alapítása óta sikerrel vett részt Európa valamennyi neves kórusversenyén (Spittal – Ausztria, Gorizia – Olaszország, Pescara – Olaszország, Tolosa – Spanyolország, Neuchatel – Svájc), ahonnan első helyezéssel tértek vissza. Legnagyobb sikerük a Debreceni Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny nagydíja és a Llangolleni Eisteddfod Internationes verseny első díja volt, ahol az énekkar a „Világ Kórusa” elismerést kapta. A HAVASI Symphonic Red Concert Show hangzásának meghatározó eleme a kórus monumentális és magasztos megszólalása.

Szirtes Edina (Mókus)Szirtes Edina „Mókus” (Hegedű)

Magyarország bővelkedik a tehetséges zenészekben, de olyan muzsikus, aki egyéni, csak rá jellemző hangzásvilággal bír kevés van. Akár rádióban csendül fel, akár egy világzenei fesztiválon, akár egy jazz koncerten – Szirtes Edina hegedűjátéka azonnal felismerhető. Több színházi darabhoz, illetve a Szegedi Kortárs Balett számára is készített már zenei kompozíciókat. Saját zenekaraival folyamatosan koncertezik Európa szerte. Sikerének titka sokoldalúsága, mely klasszikus alapokon nyugszik. Szirtes Edina a HAVASI Symphonic Red Concert Show egyik állandó szólistája.

Andrejszki Judit (Ének)

A magyar régizenei élet emblematikus alakja. 1987 óta énekese és csembalistája a számos lemezt kiadott Musica Profana régizenei együttesnek, akikkel a magyar kultúra követeiként bejárták egész Európát. 2008-ban, a Reneszánsz Évben szólistaként jutott el Indiába és aratott páratlan sikert régizenei estjeivel. Közreműködő – hangszeres és énekes szólistaként – Magyarország legkiemelkedőbb kamarazenei és énekegyütteseinek számos lemezén. A Magyarországon megrendezett nemzetközi barokk énekverseny különdíjasaként különös hangsúlyt fektet a magyar régizene bemutatására és megismertetésére.

ENDIENDI (Dob)

A Hooligans zenekar egyik alapítója, dobosa. Napjaink magyar könnyűzenéjének vitathatatlanul legnagyobb sztárzenekara a magát funk & rock stílusúnak tekintő Hooligans. Számos lemezük jelent meg, több zenei díjat nyertek, dalaik slágerré váltak, óriási a rajongótáboruk. A Hooligans az egyetlen olyan együttes, amelynek négy klipje zsinórban az első helyen végzett a Viva Tv zenei listáján. „Nem az a kérdés, hogy komolyzenét, könnyűzenét, világzenét vagy jazzt játszunk-e. Csak jó zene és rossz zene létezik, számomra más kategória nincs.” – vallja.

Raman M. Sundaram (Ének)

Raman M. Sundaram egy tradicionális indiai faluból származik, ahol az éneklés a mindennapi családi rutinok és rituálék elengedhetetlen hozzátartozója volt. Kisgyermekként nővére tanítgatta a „carnatic” alapjaira, mely az indiai klasszikus zene egyik meghatározó, ősi hindu alapokon nyugvó műfaja. Később tudását a híres Bharatis Vidya Bhavan-on csiszolhatta tovább, ahol a fantasztikus, ősi indiai zenei kultúra szakavatott képviselőjévé vált. Európai zenei produkciókban ritkán hallani olyan különleges és egzotikus énekhangot, ami Raman M. Sundaram természetes sajátja. Stílusa meghatározó a HAVASI Symphonic Red Concert Show világzenei jegyei között, és a zenei anyag egyetemességét szimbolizálja.

Kyo-Kito Taiko japán dobcsoport
A csoport vezetője: Takaku Keijiro és Laár Dávid

A Kyo-Kito Taiko magyar japán dobcsoport 2000. március 21-én, a tavaszpont napján alakult meg. Nevük jelentése japánul misztikusan mély, szép jelentéssel bír, melynek fordítása magyarul nagyjából így hangzik: „visszatérés a tisztasághoz” vagy „visszatérés az ártatlansághoz”, esetleg „visszatérés a tiszta hanghoz”. A csoport vezetését Takaku Keijiro és Laár Dávid látja el. Takaku Keijiro japán származású, Magyarországon élő zenész, aki nemcsak Japán egyik dobzenei hagyományokat is őrző tartományából érkezett, de a Budapesti Zeneakadémia ütőstanszékén is tanult. Az együttes 2001. óta több mint száz koncertet adott különböző zenei fesztiválokon.

Hajós KristófThe Unbending Trees

A HAVASI Symphonic koncertfilmben – különleges vendégként – Hajós Kristóf Bocskor Bíborkával énekli el a HAVASI – Hajós szerzőpáros legújabb dalát „Invisible” címmel.