Az Intimissimi on Ice egy egyedülálló összművészeti show, amely az olasz kreativitás sugárzó erejével ötvözi a jégtánc és revü, a klasszikus zene és popzene, a stílus és divat világát egy páratlanul látványos audiovizuális produkcióvá. A hagyományosan minden év őszén, idén először az antik Veronai Aréna festői környezetében megrendezett előadáson a világ legnevesebb műkorcsolyázóinak pazar jelmezekkel színre, azaz „jégre vitt” műsorát a klasszikus- zene és popzene sztárjainak élőzenei produkciója festi alá.

Az immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő show idén a nők és a nőiesség előtt tiszteleg. „A szépség legendája” című műsor központi szereplői a görög mitológia legendás nőalakjai, köztük Vénusz, Helené, Kirké és Medusza. A klasszikus legendákat modern köntösbe és jégtánc show-ba ágyazó műsor az ő történetükkel ünnepli a nőiességet, és emléket állítva szerelmüknek és tragédiájuknak.

A 2017. októberében rögzített Intimissimi on Ice show sztárvendége a világhírű olasz tenor, Andrea Bocelli, aki 80 millió eladott albummal és számos, operát és igényes könnyűzenét ötvöző duett produkciójával a „pop-opera” stílus legsikeresebb előadója a világon. A jégrevü főszereplői a világ minden tájáról érkező olimpiai bajnokok és érmesek, köztük a japán Shizuka Arakawa, Stéphane Lambiel, a forgások svájci királya, „A cár”-nak is nevezett Jevgenyij Pljuscsenko, valamint a kanadai Meagan Duhamel–Eric Radford és az amerikai Meryl Davis–Charlie White párosok. Jégtáncukat Andrea Bocelli csodálatos hangja mellett rendkívül látványos vizuális megoldások – lézershow, monumentális kivetítés a jégre és a Veronai Aréna épületrészeire, változatos fény- és láng effektusok  – színesítik, kosztümjeiket pedig a legnagyobb fiatal olasz divatdiktátor, Chiara Ferragni tervezte., aki közel 10 millió Instagram követőjével az egyik legbefolyásosabb ember a nemzetközi divatvilág social media színterén. A haj-stylingért Giovanni Iovinoval, a Cotril világmárka kreatív igazgatója felel, a smink a KIKO Milano, a világ vezető olasz kozmetikai márkájának kézjegyét viseli.

Az est rendezője Damiano Michieletto színházi és operarendezőre, aki a történelmi Nápolyi San Carlo Operaházban, a milánói La Scalában rendezett, lenyűgöző előadások után London, Párizs, Amszterdam, Koppenhága, Salzburg és Sydney nemzetközi színpadain is bizonyított. A show kreatív irányítását ismét Marco Balich, a világszerte elismert producer felügyeli, aki a világ legnagyobb show-jai közt számon tartott olimpiai nyitóünnepségek executive producere és művészeti vezetője volt 2014 telén Szocsiban és 2016 nyarán Rio de Janeiroban.


Eredeti cím: Intimissimi on Ice | Műfaj: olasz koncertfilm | Rendező: Daniel E. Catullo | Játékidő: 94 perc | A film forgalmazója: Pannonia Entertainment  | Hazai mozi bemutató: 2017. november 30.


 Intimissimi on Ice Andrea Bocellivel - A szépség legendája

Intimissimi on Ice Andrea Bocellivel – A szépség legendája előzetes