Jégkorszak poszter

Jégkorszak

Húszezer évvel ezelőtt. Történelem előtti időkben járunk, amikor a Föld meseszép és nem utolsó sorban veszélyekkel teli hely. A bolygó fenséges teremtményei – no és a tunyák és kisebbek közül is páran – megindulnak dél fele, hogy elkerüljék a szörnyű fagyhalált. A kivételek közé tartozik egy Manfréd nevű mamut, egy magányos vándor, aki azt szereti a legjobban, ha egyedül róhatja az utakat, valamint egy Sid nevű végtelenül lusta lajhár, aki azt szereti a legjobban, ha semmit nem kell csinálnia.

Amikor Sid védelmezőjéül “fogadja” Manfrédot, a mamut mindent elkövet, hogy megszabaduljon újdonsült ismerősétől. Ám ez még csak a megpróbáltatások kezdete. Kénytelen lesz elfogadni Sid társaságát, amikor az ráveszi, hogy segítsenek egy Roshan nevű kisbabát visszajuttatni a családjához. Egy félelmetes kardfogú tigris, Diego is csatlakozik a csapathoz – hogy az első adandó alkalommal elragadhassa a csecsemőt.

Mialatt Sid, Manfréd és Diego a végtelen, jéggel borított pusztaságban menetelnek, egy Scrat nevű, patkány és mókus keverékének tűnő őskori lény a fennmaradásért küzdve fáradhatatlanul igyekszik teljesíteni küldetését – nevezetesen elásni egy makkot -, és aki ezáltal katasztrofális események előidézője lesz.

Miközben Scrat magával a jégkorszakkal vívja harcát becses makkjáért, Manfréd, Sid, Diego és Roshan egy elképesztő utazás részesei lesznek. Lavinák elől menekülnek, dodókkal harcolnak az élelemért, felfedezik a pelenka titkait, őskori jéghullámvasúton lovagolnak és vulkanikus lávatavak fölötti jéghidakon kelnek át. Ők a jégkorszak – vagy talán minden idők – legfurcsább társasága.

Ami Scratet illeti nos, ő talán azóta is azon mesterkedik, hogy azt az istenverte makkot megtarthassa.

Eredeti cím: Ice Age | Műfaj: szinkronizált amerikai animációs film | Rendező: Chris Wedge, Carlos Saldanha | Játékidő: 81 perc | Zene: David Newman| A film forgalmazója: InterCom | Hazai mozi bemutató: 2002. június 6. | Szinkronhangok: Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary, Goran Visnjic, Jack Black, Cedric the Entertainer, Alan Tudyk, Stephen Root