Jobb, ha hallgatsz poszterA kétszeres Oscar-jelölt Jeremy Renner (A Bourne hagyaték (The Bourne Legacy)) vezette sztárszereposztással forgatott Jobb, ha hallgatsz (Kill the Messenger) drámai erejű thriller, amely a Pulitzer-díjas újságíró, Gary Webb igaz története alapján készült. Az 1990-es években az elhivatott riporter az igazság keresése közben bejárta Kalifornia börtöneit, Nicaragua falvait és a washingtoni hatalmasságok folyosóit. A nyomozása pedig olyan figyelmet keltett, hogy az elkezdte veszélyeztetni a karrierjét, sőt a családját és az életét is.

Webb a családjával Kaliforniába költözik, és rövid időn belül a San Jose Mercury News nagy tiszteletnek örvendő riportere lesz. A pályafutása mindent megváltoztató fordulatot vesz, amikor egy kokaincsempész barátnője, Coral Baca (Paz Vega) átad neki egy olyan bírósági iratot, amely felfedi az amerikai titkosszolgálat és a közép-amerikai drogcsempészek közötti kapcsolatot. Webb követni kezdi Alan Fenstert (Tim Blake Nelson), Ricky Ross (Michael Kenneth Williams) Los Angeles-i maffiózó védőügyvédjét. Az újságíró rájön, hogy olyan sztoriba botlott, amely elvezetheti a várost elárasztó olcsó kokain homályos eredetéhez…

…és amely feltárja, hogy a nicaraguai lázadók a CIA közreműködésével csempészik a kokaint az Egyesült Államokba, majd a nyereséget otthon a kontrák felfegyverzésére használják. Webb kockázatos utazásra vállalkozik, elmegy Nicaraguába, hogy kulcsfontosságú információkat szerezzen a bebörtönzött drogbárótól, Norwin Menesestől (Andy Garcia). Szerkesztője, Anna Simons (Mary Elizabeth Winstead) támogatásával Webb cikksorozata megjelenik a lapban és az újság weboldalán, Jerry Ceppos főszerkesztő (Oliver Platt) pedig örömmel látja, mekkora érdeklődést keltett a sztori.

De hamarosan maga Webb lesz a sztori, ő kerül a féltékeny vetélytársak célkeresztjébe. Valóságos rágalomhadjáratot indítanak ellene. A felesége, Sue (Rosemarie DeWitt) annak ellenére igyekszik támogatni őt, hogy a drogcsempészek fenyegetik a családot és folyamatosan a nyomukban vannak. Webb pedig folytatja a megkezdett munkát, egyre mélyebbre ás, hogy bizonyítsa a kokaincsempészek és a CIA közötti kapcsolatot, egy összeesküvést, amelynek beláthatatlan következményei vannak.

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: Kill the Messenger | Műfaj: dráma, thriller amerikai film | Rendező:  Michael Cuesta | Játékidő: 112 perc | Zene: Nathan Johnson | A film forgalmazója:  Big Bang Media | Hazai mozi bemutató: 2014. október 9. | Főszereplők:  Michael Sheen, Mary Elizabeth Winstead, Jeremy Renner, Ray Liotta, Andy Garcia | Korhatár: 16 | Jobb, ha hallgatsz (Kill the Messenger) IMDb

Jobb, ha hallgatsz (Kill the Messenger) előzetes

http://youtu.be/lGOMrjzKCZA