Eredeti cím:Jövő nyár
Műfaj:magyar film
Rendező:Kárpáti György Mór
Zene:Asher Goldschmidt
Játékidő:73 perc
A film forgalmazója:Mozinet
Hazai mozi bemutató:2023. január 12.

Jövő nyár film leírása

Milán, a 18 éves nyughatatlan gimnazista nyári táborban vesz részt osztálytársaival. Szerelmi háromszög kezd el alakulni közte, Anna és Dani között. A három fiatal a társaságból kiválva a saját útját járja, de az események váratlan fordulatot vesznek. Egy év elteltével az osztály visszatér a kirándulás helyszínére, ekkor már Milán nélkül: a fiú időközben öngyilkos lett. Az emléke kitörölhetetlen nyomot hagyott bennük. Megpróbálják felidézni a történeteket, és keresik a választ arra, vajon elkerülhető lett volna a tragédia? Vajon az osztálytársak együtt fel tudják dolgozni a traumát?

Kárpáti György Mór generációjának egyik legsikeresebb rendezője. Erdő című kisfilmje a Berlinale programjában szerepelt, a Provincia pedig Cannes-ban debütált. A Jövő nyár a második nagyjátékfilmje, amelynek témája, és az elkészítés módja is bepillantást enged a fiatalok gondolkodásába.

A Jövő nyár a Proton Cinema gyártásában, teljes egészében független produkcióként valósult meg. A film világpremierje a térség egyik legfontosabb mustráján, az A-kategóriás Tallinn Black Nights Film Festivalon (PÖFF) volt.

Jövő nyár c. film, főszereplők

Brezovszky Dániel György, Bukovszky Orsolya, Liber Ágoston

Jövő nyár stáblista:

Forgatókönyv: Kárpáti György Mór

Fényképezte: Pálos Gergely

Producer: Petrányi Viktória

Vágó: Tokár Dániel

Korhatár besorolás:megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott
A film az IMDB-n:Jövő nyár

Jövő nyár film előzetes