Eredeti cím:Jurassic World: Dominion
Műfaj:szinkronizált amerikai akció-kalandfilm
Rendező:J. A. Bayona
Zene:Michael Giacchino
Játékidő:146 perc
A film forgalmazója:InterCom
Hazai mozi bemutató:2022. június 2.

Jurassic World: Világuralom 2022 film leírása

A Jurassic World rendezője, Colin Trevorrow új filmje, a Világuralom négy évvel azután játszódik, hogy a Nublar-sziget elpusztult. A dinoszauruszok most már világszerte az emberek között élnek – és vadásznak. Ez a törékeny egyensúly átformálja a jövőt és egyszer s mindenkorra meghatározza, hogy az emberi lények maradnak-e a fő ragadozók a bolygón, melyen most a történelem legfélelmetesebb teremtményeivel kell osztozniuk.

Idén nyáron tanúi lehetünk az eddig 5 milliárd dollárt hozó Jurassic-korszak nagyszabású lezárásának, melyben a két generáció most először egyesül. Chris Pratthez és Bryce Dallas Howardhoz csatlakozik az Oscar-díjas Laura Dern, Jeff Goldblum és Sam Neill a Jurassic World: Világuralomban, ebben a merész, időszerű és lélegzetelállító kalandban, mely felöleli az egész világot, eddig sosem látott dinoszauruszokkal, nyaktörő akciókkal, és elképesztő, új vizuális effektekkel.

Korhatár besorolás:megtekintése 12 éven aluliak számára nem ajánlott
Szereplők:Chris Pratt (Miller Zoltán), Bryce Dallas Howard (Ruttkay Laura), Jeff Goldblum (Szabó Sipos Barnabás), BD Wong (Epres Attila)
Legjobb idézet a filmből:
A film az IMDB-n:Jurassic World: Világuralom

Jurassic World: Világuralom film előzetes

https://youtu.be/dU2gkr0KMXg