Karácsony Artúr 3D, film plakát

Sok mindent tudunk már a világról, de a tudomány még mindig adós néhány nagy kérdés megválaszolásával. Ezek közül is a legtitokzatosabb: hogyan tud a télapó egyetlen éjszaka alatt annyi gyerekszobába bejutni? Most végre itt a válasz: tökéletes, katonás szervezéssel, melynek sikerében több millió, a terepen dolgozó manóra, egy óriási, szuperszónikus szánra és egy tökéletesen működő parancsnoki bázisra van szükség. De hiába segít a fejlett technológia, néha mindenütt becsúszik egy kis hiba…

Hatszáz millió gyerek rendben megkapja az ajándékot, egyetlen kisfiú viszont semmit nem talál a csizmájában. A Télapó és parancsnokhelyettese (mellesleg elsőszülött fia), Steve ezt elfogadhatóan kis hibának találja, ám Steve öccse, Karácsony Artúr nem tud belenyugodni. És a saját szakállára beindít egy hibakijavító-akciót: amivel számtalan bajt, félreértés, és balesetet okoz.

Az Aardman stúdió a Sony Pictures Animationnal együtt készítette el új 3D-s komputeranimációs vígjátékát, a Karácsony Artúrt, amely lerántja a leplet a minden gyereket régóta érdeklő, eddig jól őrzött, csodás titokról: hogyan lehetséges, hogy a Mikulás egyetlen éjszaka alatt képes annyi ajándékot szétosztani? A válasz: a Mikulás tökéletes szervezettségű, ultramodern, high-tech hadműveleti bázisa és legénysége az Északi-sark alatt.

A filmben minden megvan, ami egy klasszikussá váló karácsonyi meséhez szükséges lehet: egy mókásan kaotikus család, a főhős, Artúr, akiben nincs semmi hősszerű, és egy halasztást nem tűrő feladat, amit mindenáron végre kell hajtani, még mielőtt felvirrad karácsony reggele.

A Karácsony Artúr tökéletes kikapcsolódás minden korosztálynak: egyszerre családi mozi, és felnőtteknek szóló elsöprő vígjáték! A film digitális 3D-ben (és 2D-ben) lesz megtekinthető!

Eredeti cím: Arthur Christmas | Műfaj: szinkronizált amerikai animációs családi film | Rendező: Sarah Smith | Játékidő: 100 perc | Zene: Adam Cohen, Michael Giacchino | A film forgalmazója: Intercom | Hazai mozi bemutató: 2011. november 24. | Eredeti hangok: James McAvoy, Hugh Laurie, Bill Nighy, Imelda Staunton, Jim Broadbent

Karácsony Artúr 3D szinkronizált 1. előzetes