Johnny Depp ismét Jack Sparrow kapitány bőrébe bújik az akciódús történetben, mely igazságról, cselszövésekről, az ifjúságról és a halálról mesél.

Amikor Jack múltjából felbukkan egy nő (Penelope Cruz), elbizonytalanodik, nem tudja, hogy ez igaz szerelem, vagy csak egy szívtelen szélhámos játszik a szívével, felhasználva őt a legendás ifjúság forrása megtalálásához. Angelica kényszeríti, hogy szálljon fel a Queen Anne’s Revenge fedélzetére, mely a rettentő Feketeszakáll (Ian McShane) kalóz hajója, így Jack hirtelen egy olyan váratlan kalandba keveredik, ahol nem tudja kitől is kell jobban félnie: Feketeszakálltól vagy a nőtől a múltjából.

A Rob Marshall (Chicago, Egy Gésa emlékiratai) rendezésében készült Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken újra elhozza nekünk azt a felejthetetlen szórakozást, kalandot és jókedvet, amit már jól ismerünk az előző Karib-tenger kalózai történetekből, ráadásul mindezt most 3D-ben élhetjük át.

A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken karakterek 

JACK SPARROW KAPITÁNY (Johnny Depp)

A Fekete Gyöngy kapitánya, melyet ellopott tőle a rivális kalóz, Hector Barbossa. Sparrow ezúttal az Ifjúság Forrását keresi.

Jack Sparrow kapitány a Hét Tenger legendás kalóza, és a Karib-tenger megátalkodott szélhámosa. Erkölcsi érzéke és józansága megkérdőjelezhető, emellett pedig az önreklám és önérdek mestere is. Folyamatos és kilátástalan harcot vív saját pozitív tulajdonságaival szemben. Legfőbb szerelme a tenger, második szerelme pedig saját hajója, a Fekete Gyöngy, melyet időnként megtalál, majd később újra elveszít. Korábbi kalandjaiban kitartóan küzdött az átok súlytotta Hector Barbossával, a rettegett Davy Jones-szal, és a velejéig romlott Lord Cutler Beckettel. Jack kapitány most a hírhedt kalózzal, Feketeszakállal száll szembe, és talán egy még nála is félelmetesebb ellenféllel, a gyönyörű Angelicával, azzal a nővel, kinek múltja éppoly változatos, mint hősünké.

ANGELICA (Penélope Cruz)

Feketeszakállal és Jack Sparrow-val az oldalán talán nem is kérdéses, hogy a gyönyörű Angelica az a fajta veszélyes kalóz, akivel az ember nem szívesen akasztja össze a kardját…vagy a szívét.

Az a nő, aki olyan hazugságokat mond, melyek igaznak bizonyulnak, és olyan igazságokat, melyről kiderül, hogy hazugságok, nos, az könnyen lehetne a rettegett Feketeszakáll leánya…vagy mégsem. Angelica az álcázás mestereként a legjobbtól tanulta el a szélhámosság dicső tudományát: Jack Sparrow-tól. Elismert tengerész, aki kitűnően forgatja a kardot, és nem fél harcra kelni a legfélelmetesebb kalózokkal sem. Angelicának jelenleg egyetlen célja van: meg akarja menteni Feketeszakáll lelkét az örök kárhozattól, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy hazugságok és átverések hálóján keresztül magával Jack Sparrow-val is meg kell küzdenie ezért.

HECTOR BARBOSSA (Geoffrey Rush)

Egykor kegyetlen kalóz és Jack Sparrow kapitány leghalálosabb ellenfele, most riválisának ideiglenes szövetségese az Ifjúság Forrásának felkutatásában.

A halálból is visszatérő hitvány kalóz, Hector Barbossa a legnagyobb túlélő. Lába és a Fekete Gyöngy elvesztése után Barbossa lecserélte a halálfejes zászlót Őfelsége Királyi Flottájának kék és aranyszínű uniformisára. Most egy partizánhajó, a Providence kapitánya, melyet a kalózlobogó helyett a brit zászló szellemében kormányoz, így Barbossa végre leróhatja tartozását, és bebizonyíthatja hűségét a királlyal és az országgal szemben. De vajon a vitézség, vagy a bosszú vezeti-e Barbossát az Ifjúság Forrásához, hogy randevúzhasson Jack kapitánnyal, Feketeszakállal és a végzettel?

FEKETESZAKÁLL (Ian McShane)

A valaha élt legfeketébb lelkű és legsötétebb szívű kalóz, aki minden tengerészt rettegésben tart.

Feketeszakáll, a név, mely kimondva is félelemmel tölt el mindenkit, aki a tengeren hajózik, és minden szerencsétlent, aki a szárazföldön fut vele össze. Parancsnoki hajója, a Queen Anne’s Revenge legénysége zombikból áll, díszítését korábbi áldozatok csontjaival oldották meg, és orrából tüzet okádva égeti szénné az ellenséges hajókat, vagy épp a legénység kegyvesztett tagjait. Feketeszakáll a fekete mágiában is otthonosan mozog, vérengző kardját pedig Triton (tengeri istenség) három zafírjának egyike ékesíti. Ám Feketeszakáll egy előre megjósolt halál árnyékában él, melyet csak az Ifjúság Forrásának életet adó vize tehet semmissé. Mindegy, hogy szívtelen becsvágyának súlya hány embert roppant szét, Feketeszakáll eljut a hőn áhított helyre, kerüljön bármibe.

JOSHAMEE GIBBS (Kevin R. McNally)

Igaz, hogy nagy mesemondó és az ivásban is jártas, ám ez a vén tengeri medve kivételesen ügyes tengerész, kinek fejlett észjárása mindig keresztülviszi őt a legnagyobb veszedelmeken is.

Korábban Őfelsége Királyi Flottájának tengerésze volt, később lelkes kalózzá vált, majd Jack Sparrow egyik legjobb barátja lett. Gibbs úgy ismeri az óceánt, mint a saját tenyerét, és az összes kocsmába is betalál. Rendelkezik az örök megbocsátás erényével (erre az embernek nagy szüksége van, ha Jack Sparrow oldalán hajózik), ám ő maga a Kód szerint él, és szó nélkül hátat fordít Sparrow-nak is, ha úgy hozza a szükség. Úgy esik, hogy Gibbs-t összekeverik valakivel, és halálra ítélik: lógnia kell! Az egyetlen mentsvára, ha beáll Barbossához a Providence-en, és elnavigál az Ifjúság Forrásához – arra a helyre, amelyet Jack, Feketeszakáll, Angelica és az egész brit, valamint spanyol flotta is kétségbeesetten keres.

SYRENA (Astrid Bergés-Frisbey)

Egy gyönyörű és titokzatos sellő, aki nem fél szembe úszni a veszedelmes nővérei által keltett hullámokkal sem.

Rejtély lengi körül a Syrena nevű sellőt, még akkor is, ha ezt a nevet csupán a misszionárius Philip Swift aggatta rá, miközben Feketeszakáll fogságában sínylődött. Miután a többi sellő megtámadta Feketeszakáll legénységét a Whitecap öbölnél, Syrena és Philip felismerik egymásban az értéket, és szövetséget kötnek a közös ellenség, Feketeszakáll ellen. Egyre inkább közelebb kerülnek egymáshoz, ám nagy kockázatot vállalnak azzal, ha a szívükre hallgatnak.

PHILIP SWIFT (Sam Claflin)

Az idealista, bátor és rettenthetetlen misszionárius még Feketeszakálllal is szembe mer szállni azért, hogy megmentse a kegyetlen kalóz lelkét.

Philip Swift küldetése teljesen más mint a kalózoké, a semmirekellőké, a királyoké és a tengerészeké. Ő nem az Ifjúság Forrását keresi, hanem az üdvösséget, s lelke még akkor sem törik meg, mikor Feketeszakáll foglyaként borzalmas kínokat kell átélnie. Ám szívét és lelkét valami hirtelen felkavarja, mikor a kutatás közben megismerkedik egy sellővel, akit Syrena-nak nevez el. Olyan érzések ezek, melyek megmutatják neki, hogy a megszabadításhoz vezető út talán nem abban a Szent Könyvben keresendő, melyet állandóan magánál tart.

SCRUM (Stephen Graham)

A köpönyegforgató, mandolinvirtuóz kalóz mutatja meg Jacknek, hogy mi is a dörgés a Queen Anne’s Revenge fedélzetén.

Ha az agy lenne az ember legfőbb mércéje, Scrum még ennél is apróbb lenne, pedig most sem hatalmas. Aligha lehetne ő a legélesebb penge a hüvelyben, ám Scrum lassú észjárását némileg feledteti vele született zenei tehetsége és kétszínűsége. Scrum az Angelica iránti engedelmesség és a Jack felé irányuló csodálat között őrlődik. Ez az alávaló kis lélek elárul egy gyenge pontot a tenger ragyogó szirénjeinek, a sellőknek.

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides | Műfaj: szinkronizált amerikai kalandfilm | Rendező: Rob Marshall | Játékidő: 141 perc | Zene: Hans Zimmer | A film forgalmazója: Fórum Hungary | Hazai mozi bemutató: 2011. május 19. | Főszereplők: Johnny Depp, Ian McShane, Penélope Cruz, Geoffrey Rush, David Speed, Astrid Bergès-Frisbey, Sam Claflin | Weboldal: disney.go.com/pirates/ 

A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken 3D előzetes

 [nggallery id=131]