Eredeti cím:Nine Days
Műfaj:amerikai fantasy
Rendező:Edson Oda
Zene:Antonio Pinto
Játékidő:124 perc
A film forgalmazója:Vertigo Media
Hazai mozi bemutató:2021. január 6.

Kilenc nap film leírása

Mi történik akkor, ha a születés nem a kezdet, hanem a cél? Will egy rendkívüli helyen, rendkívüli foglalkozással rendelkezik: egy, a valóság határain túl álló házban dönt arról, hogy egy kilenc napos kiválasztási folyamat után, mely lélek lesz méltó az élet, mással össze nem hasonlítható élményére és az emberré válásra. Aki a felvételi során elbukik, sosem lesz része az élet csodájában, aki pedig a páratlan utazás előtt áll, el sem tudja képzelni, mi vár rá.

A Kilenc nap Edson Oda első egészestés filmje. A film világpremierje a világ egyik legrangosabb filmfesztiválján, az amerikai Sundance Filmfesztiválon volt, ahol az alkotás elnyerte a legjobb forgatókönyv díját, s egyaránt hangos sikert aratott a szakma és a közönség körében. Az író-rendező korábban rövidfilmjeivel és videóklipjeivel is bizonyított már, amelyekért több díjat is nyert. A film főszereplői Winston Duke (Fekete párduc, Mi), Bill Skarsgård (Az, Deadpool 2.), Benedict Wong (Doctor Strange, Mentőexpedíció) és Zazie Beetz (Joker, Deadpool 2.).

Korhatár besorolás:megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Szereplők:Winstone Duke, Zazie Beetz, Benedict Wong, Bill Skarsgård, Tony Hale, Lisa Starrett, Jeffrey Hanson, David Rysdahl
Legjobb idézet a filmből:
A film az IMDB-n:Kilenc nap

Kilenc nap film előzetes