Tűzkőre érkezik Bicsérdi Misi, mert földet és rozoga házat örökölt nagyapjától, az öreg Misutól, aki a maga idejében igazi fenegyerek hírében állt. Misi frusztrált, elfojtott, menekülő 30-as, nem találja helyét az életében, munkájában, párkapcsolatában. Csak sodródik, nem vállal fel konfliktusokat. Ez a gúnya azonban egyre jobban szorítja. Hozzákezd öregapja romos házának felújításához, amelyben igaz célt lát meg önmaga és párja, Eszter számára egyaránt.

Kojot magyar film

Kojot filmforgatás

Pénz híján mindössze a nagydumás, rokkantnyugdíjas Lajost, és hallgatag, börtönviselt sógorát, Attilát tudja felbérelni mesteremberként, és maga is részt vesz az építési munkákban, amihez mit sem ért kezdetben. A természetközeli idillben végre kezdi megtalálni magát, de ez nem tart sokáig. Kiderül, hogy a határban meghúzódó telkeket pitiáner összegekért kebelezi be Tűzkő nagybirtokosa, a helyi mindenható „Döbrögi”, Szojka Pál és fia, hogy egy svéd multi számára adja el a völgyet. Amikor Szojka szemet vet Misi örökségére is, a fiú felveszi a kesztyűt, és a csetepaté eldurvul – ez már háború a kisember és a földesúr közt.

Súlyos harc kezdődik a földért, a családért, az életért, a jövőért, a belül megszülető férfiért…
Egy szenvedélyes, karakterközpontú, „Fuck off” eastern film, különleges, szimbolikus képi világgal.


Eredeti cím: Kojot | Műfaj: dráma, magyar film | Rendező: Kostyál MárkJátékidő: 126 perc | Zene: Moldvai MárkA film forgalmazója: HungariCom Hazai mozi bemutató: 2017. február 16. | Főszereplők: Mészáros András, Dobra Mara, Mátray László, Bocsárszky Attila, Orbán Levente, Kovács Frigye | Korhatár: 16 | IMDb


Kojot werk képek

Kojot előzetesek >>