Légy a Holdon 3D, film plakát„Nagy lépés egy embernek, még nagyobb egy légynek.” 3D animációs film három bátor légycsemetéről, akik valóra váltották az álmukat, az emberekkel való holdraszállásról.

1969:

Nat, I.Q. és Scooter egész napokat azzal töltenek el, hogy megoldást keressenek egy apró, de kényes problémára. El akarnak jutni a Holdra. Jól jönne egy szerkezet, amely az űrbe repíti őket, csakhogy ez nem is olyan egyszerű, mint gondolták. Mikor már kezdenek megbékélni a gondolattal, hogy sohasem fognak sétálni a Holdon, hogy mindig csak a Földről figyelhetik az égitestet. Véletlenül megtudják, hogy az elkövetkező néhány napban a NASA útnak indít egy űrhajót, amelynek a legénysége hivatott megtenni az első lépéseket a Holdon. Ez az információ a három barát számára felbecsülhetetlen értékkel bír, habozás nélkül ki kell használniuk a kínálkozó lehetőséget. Ki kell találniuk a lehető legjobb tervet, bármi áron. Megegyeznek, hogy a legegyszerűbb utat választják, és egyszerűen berepülnek az Apollo 11 fedélzetére, a részleteket pedig majd később pontosítják. Végül is ez nem lehet nehéz feladat és nem valószínű, hogy a három apró betolakodót bárki is észreveszi. Nat, I.Q. és Scooter ugyanis az első látásra három, teljesen közönséges házi légy.

Az Apollo 11 felszállása előtti éjszakán megszöknek otthonról és másnap reggel, űrruhákkal felszerelve, egy-egy űrhajós vállára telepszenek (Armstrong, Aldrin és Collins), így feljutnak az űrhajó fedélzetére.

Az Apollo 11 kilövését, aki tudta, figyelemmel követte…. amit mostanáig nem is tudtunk, hogy még a legyek is. A kis űrhajósokat ugyan az emberi szem nem láthatta, de minden egyes légy, amely figyelte az aznapi eseményeket, tisztán látta, hogy a fedélzeten nem csak emberek vannak. Nat, I.Q. és Scooter így rögtön a legyek világának hőseivé váltak.

A pöttöm űrhajósok sikerének azonban nem mindenki tudott egyformán örülni. A keleti féltekén élő legyek tikos összeesküvést szőttek a három kalandor megsemmisítésére. Az orosz legyek Jegor ügynököt küldik a NASA űrközpontjába, hogy megakadályozza a nyugati „ellenségek” sikerét. Jegort feladata teljesítésében nem állíthatja meg senki és semmi… Legalább is ők így gondolják.

Gyönyörű és kalandos űrutazás áll három hősünk előtt. A visszatérés előtt meg kell birkózniuk néhány aprósággal, mint a súlytalanság, az Apollo 11 megmentése, de meg kell küzdeniük Jegorral is.

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: Fly Me to the Moon 3D | Műfaj: szinkronizált amerikai-belga animációs film | Rendező: Ben Stassen | Játékidő: 84 perc | Zene: Ramin Djawadi | A film forgalmazója: Intersonic | Hazai mozi bemutató: 2009. május 7. | Szinkronhangok: Cam Clarke, Grant George, Steve Kramer, Mimi Maynard, Scott Menville, Lorraine Nicholson, Gigi Perreau, Sandy Simpson, Sophie Simpson, Doug Stone, Jeffrey Braer | Weboldal: www.flymetothemoonthemovie.com

[nggallery id=141]