Eredeti cím:A Chiara
Műfaj:feliratos olasz dráma
Rendező:Jonas Carpignano
Zene:Dan Romer, Benh Zeitlin
Játékidő:121 perc
A film forgalmazója:Vertigo Média
Hazai mozi bemutató:2022. március 3.

Chiara története film leírása

Egy délolasz kisvárosban a Guerrasio család a barátaik társaságában ünnepli a legnagyobb lány 18. születésnapját. Aznap este egy autó felrobban az utcában és az ünnepelt 15 éves húga, Chiara tanúja lesz apja elmenekülésének. A következő nap minden megváltozik: a családfő eltűnik, a lányok édesanyja mégis úgy tesz, mintha minden rendben lenne. Chiara gyanút fog, kutatni kezd a család ügyei után és hamarosan kapcsolódásokat fedez fel az alvilággal. Ahogy a tinédzser egyre közelebb kerül az igazsághoz, és a felnőttek világához, úgy kényszerül egyre erősebben szembenézni saját jövőjének kilátásaival.

A film rendezője az amerikai-olasz Jonas Carpignano (Mediterráneum, A Ciambra, Maffialányok). A calabriai kisvárosban, Gioia Tauro-ban forgatott trilógia mindhárom darabjának világpremierje a világ legrangosabb filmfesztiválján, a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon volt, s bemutatásuk után mindhárom alkotást számos díjjal ismerték el. A Maffialányok az Europa Cinemas mozihálózat díját nyerte el Cannes-ban (Europa Cinemas Label), majd a Sevillai Európai Filmfesztiválon és a Zürichi Filmfesztiválon is díjazták. A film egyik érdekessége, hogy a főszereplő Swamy Rotolo (Chiara) családtagjai részben magukat, részben fiktív karaktereket alakítva szerepelnek a Maffialányokban.

Korhatár besorolás:megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Szereplők:Swamy Rotolo, Claudio Rotolo, Grecia Rotolo, Giorgia Rotolo, Carmela Fumo, Silvana Palumbo, Antonina Fumo, Antonio Rotolo Uno, Vincenzo Rotolo
Legjobb idézet a filmből:
A film az IMDB-n:Maffialányok

Chiara története film előzetes