Eredeti cím:Manta, Manta – Zwoter Tile
Műfaj:szinkronizált német vígjáték
Rendező:Til Schweiger
Zene:Martin Todsharow
Játékidő:127 perc
A film forgalmazója:Vertigo Media
Hazai mozi bemutató:2023. 08. 31.

Manta, Manta: Padlógáz film leírása

Berti az egykori nagymenő autóversenyző lepukkant lúzerként tengeti az életét, házassága tönkrement és még a jogosítványát is elvették. Két gyereke van, a lánya az apját isteníti, és az ő hedonista, de kallódó életére vágyik. A fia elkényeztetett tinédzser lett, akit egyre jobban érdekel az autóversenyzés. Berti és különc barátai egy lepukkant szerelőműhelyben dolgoznak. A hatalmas adósságok miatt úgy tűnik, még az autójavítót is elveszti. Úgy dönt, egy pénzdíjas versenyen fordítja meg a szerencséjét, amelyen egy legendás, feltuningolt Opel Mantával akar indulni és nyerni.

A Manta, Manta a kilencvenes évek elejének egyik legsikeresebb német filmje volt, amelynek nemcsak hazájában, de Magyarországon is nagy kultusza lett. A film világsztárrá tette Til Schweigert, aki mások mellett olyan sikerekben szerepelt, mint a Becstelen brygantik, az Artúr király, és az Atomszőke, valamint a legsikeresebb német filmek állandó szereplője. A most elkészült folytatás, a Manta, Manta: Padlógáz nemcsak nosztalgikus utazás, de önálló filmként is megállja a helyét, amelyben a látványos akciók és humoros jelenetek váltogatják egymást. Németországban pedig az első epizódhoz hasonló sikert aratott.

Manta, Manta: Padlógáz c. film, főszereplők

Til Schweiger, Michael Kessler, Tina Ruland, Sami Nasser, Lukas Podolski

Manta, Manta: Padlógáz stáblista:

Írta: Til Schweiger, Murmel Clausen, Peter Grandl, Michael David Pate, Miguel Angelo Pate, Reto Salimbeni, Carsten Vauth

Fényképezte: René Richter

Vágó: Til Schweiger, Steven Wilhelm

Producer: Viola Jäger, Christoph Müller, Philipp Reuter

Korhatár besorolás:megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott
A film az IMDB-n:Manta, Manta: Padlógáz

Manta, Manta: Padlógáz film előzetes