Ősidők óta hősi csaták történetei és misztikus legendák járják be a titokzatos és zordon Skót- felföldet, mely történetek generációról generációra szállnak. A Brave-ben a bátor Merdia (Kelly Macdonald hangja) szembeszáll a tradícióval, a végzettel és a fenevadak legádázabbikával, és mindeközben egy eddig ismeretlen mese tárul elénk.

A heves természetű Merida ügyes íjász, és nem mellesleg Fergus király (Billy Connolly hangja) és Elinor királynő (Emma Thompson) leánya. Úgy dönt, kezébe veszi sorsát, dacolva az ősi szokással, mely szent és sérthetetlen a harsány földesúrak, a hatalmas Lord MacGuffin (Kevin McKidd hangja), a goromba Lord Macintosh (Craig Ferguson hangja) és a civakodós Lord Dingwall (Robbie Coltrane hangja) számára. Merida tettei véletlenül káoszt és fennforgást robbantanak ki a királyságban, és amikor a szeszélyes öreg Boszorkányhoz (Julie Walters hangja) fordul segítségéért, balsorsú kívánsága borul reá. Az ezután leselkedő veszély Meridát arra ösztönzi, hogy mihamarabb megismerje az igazi bátorság mivoltát, hogy feloldja a szörnyű átkot, mielőtt túl késő lenne…

A Mark Andrews és Brenda Chapman rendezte Brave, egy szívvel-lélekkel teli óriási kaland, emlékezetes karakterekkel és a már jól ismert Pixar humorral fűszerezve, melyet minden korosztály élvezni fog! A film 2012. június 22-én kerül az amerikai mozikba Disney Digital 3D™-ben a kiemelt filmszínházakban.

Érdekességek:

A rendező Mark Andrews vezető szövegíróként vett részt a DisneyPixar L’ecsó és A hihetetlen család című animációs filmeknél, és Oscar-díjra jelölték a Pixar One Man Band című rövidfilmben nyújtott társírói/társrendezői munkájáért. A 2012-ben mozikba kerülő Walt Disney Studios film, a John Carter forgatókönyvénél is közreműködött mint társíró, és a rendezői munkálatokban is részt vett. A másik rendező, Brenda Chapman a DreamWorks Animation The Prince of Egypt című filmjét rendezte, és a Disney klasszikus, Az oroszlánkirály vezető szövegírója volt.

Katherine Sarafian, a film producere, nevéhez fűződik a Lifted című Pixar rövidfilm, és produkciós menedzserként működött közre A hihetetlen család című animációs filmnél.

Kelly Macdonald színésznő Margaret Schroedert alakítja az HBO Gengszeterkorzó című sorozatában, és olyan filmekben szerepelt eddig mint a Ravenclaws Ghost, The Grey Lady, Harry Potter és a Halál ereklyéi II.rész, vagy épp a Nem vénnek való vidék, a Gosford Park és a Trainspotting.

A Men in Black – Sötét zsaruk 3. és a Harry Potter és a Halál ereklyéi II. részében is szereplő Emma Thompson Oscar-díjas színésznő (Szellem a házban) és forgatókönyvíró (Értelem és érzelem), legutóbb a Nanny McPhee Returns című filmben szerepelt, melynek írója és végrehajtó producere volt.

A skót komikus, Billy Connolly legutóbb a Walt Disney Animation Studios rövidfilmjében, a The Ballad of Nessie-ben narrátorként működött közre és a Gulliver’s Travels című filmben szerepelt.

A Némó nyomában, a WALL-E és a Fel! készítői egy teljesen új egészestés animációs filmmel készülnek 2012-re, a Brave-vel, melyben Merida, a skót amazon történetét ismerhetjük meg. A szívvel-lélekkel teli óriási kaland, az emlékezetes karakterekkel és a már jól ismert Pixar humorral fűszerezett Brave, egy teljesen új mese, mely a Skót-felföldön játszódik, ahol a heves Merida (Kelly Macdonald hangja) szembeszáll egy ősi szokással és véletlenül káoszt és fennforgást robbant ki a királyságban, mely arra kényszeríti őt, hogy mihamarabb megismerje az igazi bátorság mivoltát mielőtt túl késő lenne…

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím:  Brave | Műfaj: amerikai szinkronizált animációs film | Rendező: Brenda Chapman, Mark Andrews | Játékidő:  100 perc  | Zene: Patrick Doyle | A film forgalmazója: Fórum Hungary  | Hazai mozi bemutató:  2012. augusztus 2. | Korhatár: 6

 

Merida, a bátor 2. előzetes