Metro Manila (2013) poszterMetro Manila, azaz Manila és agglomerációja együttesen a világ 11. legnagyobb metropoliszát alkotja, ahol több mint 16 millió ember él egy Budapestnél nem sokkal nagyobb területen összezsúfolódva. Egy 2008-as felmérés szerint a Fülöp-szigetek fővárosa egyúttal a világ 28. legvagyonosabb agglomerációja. A pénzszállítás hatalmas biznisz, a pénzből viszont a vidéki tömegeknek semmi sem jut. Oscar Ramirez és családja is megtapasztalja a nélkülözést, és a szebb jövő reményében egy rizstermesztő vidékről a metropoliszba költözik, ahol a megbízhatóság mintafigurájaként a férfi hamarosan egy pénzszállító autón kap biztonsági őr állást. Az idealista, családcentrikus Oscar gyorsan megtanulja, hogy a szállításra váró milliók gyakran piszkos üzelmekből származnak, és a megrendelők nem ritkán az alvilág legsötétebb figurái. Ám akárhogy is szeretné a körülményektől függetleníteni magát, Oscar hamarosan olyan korrupt helyzetbe kerül, ahol választania kell saját és családja élete között. Az elszánt férfi pedig pontosan tudja, hogy mit kell tennie, és váratlan akcióba lendül.

A brit függetlenfilm Oscar-jelölt fenegyereke, Sean Ellis (Tükör/Szilánk, Visszajáró pénz) ezúttal rafinált bűnügyi drámát készített, amely bővelkedik thriller elemekben. Csavaros története még a műfaj edzett rajongói számára is meglepetéssel szolgál. A Metro Manila világpremierje az idei Sundance Filmfesztivál World Cinema játékfilmes versenyprogramjában volt. A világ legrangosabb függetlenfilmes eseményén a Metro Manila a közönségdíjat nyerte el, amely kiváló ajánlólevél a fordulatos bűntörténetek kedvelői számára. A Metro Manila a Jameson CineFest 10. Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába is meghívást kapott.

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: Metro Manila | Műfaj: feliratos, brit-fülöp-szigeteki akció-dráma | Rendező: Sean Ellis | Játékidő: 115 perc | Zene: Robin Foster | A film forgalmazója: Vertigo Média Kft.  | Hazai mozi bemutató: 2013. október 31. | Főszereplők: Jake Macapagal, Althea Vega, John Arcilla | Korhatár: 16

Metro Manila című film magyar feliratos előzetese:

[youtube]http://youtu.be/xsnpGD7e6EI[/youtube]