Eredeti cím:Napoleon
Műfaj:amerikai film, történelmi dráma, életrajzi dráma, háborús filmdráma
Rendező:Ridley Scott
Zene:Martin Phipps
Játékidő:158 perc
A film forgalmazója:InterCom
Hazai mozi bemutató:2023. 11. 23.

Napóleon film leírása

A semmiből jött, elképesztő elszántsággal kapaszkodott a hatalomba, mindent megszerzett, majd mindent elveszített. Napóleon (Joaquin Phoenix) rendkívüli életet élt, a nagy francia forradalom közkatonájából, a harcos forradalmárból uralkodó, egész Európa leigázója lett. És közben halálosan szerelmes volt Jozefinába (Vanessa Kirby), akit – mint az egész birodalmát – először meghódított, azután elveszített.

Ridley Scott rendező a korábbi filmjeihez méltó nagyságú filmet készített: szemkápráztató látvánnyal, óriási tömegjelenetekkel és a nagy csaták lélegzetelállító életre keltésével tette feledhetetlenné a köztársaságpártinak induló, császárrá váló, és végül magányos száműzetésben meghaló férfi történetét.

Ridley Scott korunk egyik legnagyobb, legsikeresebb rendezője, aki a Gladiátorral és a Mennyei királysággal is megmutatta már, hogy a látványos történelmi filmek mestere, és számtalan legenda fűződik a nevéhez, többek között A szárnyas fejvadász, az Alien, A Sólyom végveszélyben, a Mentőexpedíció is.

Ezúttal Napóleon, az egész Európát leigázó hadvezér életéről és szerelmeiről készített filmet az Oscar-díjas Joaquin Phoenix főszereplésével.

Napóleon c. film, főszereplők

Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby, Ben Miles, Catherine Walker, Pauhl Rhys

stáblista:

Operatőr: Dariusz Wolski. Látvány: Arthur Max

Írta: David Scarpa.

Korhatár besorolás:megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott
A film az IMDB-n:IMDb

Napóleon film előzetes