Eredeti cím:Oasis Knebworth 1996
Műfaj:angol dokumentumfilm
Rendező:Jake Scott
Zene:Oasis
Játékidő:120 perc
A film forgalmazója:Pannonia Entertainment
Hazai mozi bemutató: 2021. szeptember 23.

Oasis Knebworth 1996 c. film leírása

1996. augusztus 10-én és 11-én negyedmillió fiatal zenerajongó jött össze a Knebworth park gyepén, hogy élvezhesse az Oasis két, rekord népszerűségnek örvendő, korszakos koncertjét. Egy nap alatt az összes jegy elkelt, ugyanis a brit népesség nem kevesebb mint 2%-a a világért sem hagyta volna ki ezt a két bulit!

Ekkoriban kezdett helyreállni a brit gazdaság az előző évtizedben tapasztalt recesszió után. A művészetek és a kultúra egésze iránti bizalom a 90’ években a Cool Britanniának nevezett, újabb brit össztársadalmi optimizmusban, önelégültségben és az Oasis banda egekbe szárnyalásában is megmutatkozott. Repertoárjukon a kezdeti nótáktól a bebetonozott slágerekig minden megtalálható volt, ide értve a Champagne Supernova, Wonderwall vagy a Don’t Look Back In Anger számokat is. A knebworth-i koncertek az együttes népszerűségének csúcsát és egy egész nemzedék mérvadó fesztiválját jelentették.

Az OASIS KNEBWORTH 1996 című koncertfilm ennek a hétvégének az eseményeit, a banda és rajongói különleges kapcsolatát mutatja be, a koncerthallgatók nézőpontjából, a bandatagokkal és a koncertszervezőkkel készült interjúkkal fűszerezve. A Jake Scott rendezte film jelentős része az egykori koncert varázsát adja vissza, amit itt-ott különleges, soha nem publikált felvételek gazdagítanak. Így állít jó hangulatú, néha megható emléket az elmúlt negyed század egyik legjelentősebb koncertjének.

Korhatár besorolás:megtekintése 12 éven aluliak számára nem ajánlott
Szereplők:Liam Gallagher, Noel Gallagher
Legjobb idézet a filmből:
A film az IMDB-n: Oasis Knebworth 1996

Oasis Knebworth 1996 film előzetes