Óz, a hatalmas - poszterA Walt Disney Pictures fantasztikus kalandfilmje, az Oz The Great and Powerful Sam Raimi (Pókember 1-3., Gyorsabb a halálnál) rendezésében L. Frank Baum hőn szeretett karakterének, Óz, a nagy varázsló történetének kezdetét hivatott bemutatni. Amikor Oscar Diggs (James Franco – 127 óra, Ízek, imák, szerelmek), az igencsak gyanús, piti kis cirkuszi bűvész sietve távozik a porlepte, unalmas Kansas-ből az izgalmas Óz birodalmába, úgy tűnik, megütötte a főnyereményt: hírnév és gazdagság vár reá. Egészen addig gondolja így, amíg nem találkozik a három boszorkánnyal, Theodora-val (Mila Kunis – Fekete Hattyú, Barátság extrákkal), Evanora-val (Rachel Weisz – A múmia, Mindenképpen talán) és Glinda-val (Michelle Williams – Viharsziget, Brokeback Mountain – Túl a barátságon), hiszen ők hárman nem egészen biztosak abban, hogy ő lenne a várva várt nagy varázsló.

Oscar ugyan akarata ellenére, de belekeveredik Óz birodalmának és annak lakóinak életébe, így mihamarabb rá kell jönnie, ki áll a jó s a rossz oldalon, mielőtt túl késő lenne! Élve a bűvészet adta lehetőségekkel, például az illúzióval, találékonyságával párosítva –és talán egy kis varázslattal is – , hősünk nem csak a nagy és hatalmas Óz, a nagy varázsló szerepébe bújik, hanem egy jobb ember bőrébe is.

Amikor a piti kis bűvész Oscar Diggs (James Franco – 127 óra, Ízek, imák, szerelmek) csalástól-csalásig vergődik, hipp-hopp Óz csodálatos birodalmában találja magát, ahol valamilyen úton-módon a nagy és hatalmas varázsló szerepébe kell bújnia, és ezáltal talán egy jobb ember bőrébe is.

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: Oz The Great and Powerful | Műfaj: amerikai fantasztikus kalandfilm | Rendező: Sam Raimi | Játékidő:  130 perc | Zene: Michael Giacchino, Danny Elfman | A film forgalmazója: Fórum Hungary | Hazai mozi bemutató:  2013. március 8. | Főszereplők: James Franco, Mila Kunis, Rachel Weisz, Michelle Williams, Zach Braff  | Korhatár: 12

[youtube]http://youtu.be/EY9_lMYOZJ8[/youtube]

Óz, a hatalmas 2. szinkronizált magyar nyelvű előzetes

[youtube]http://youtu.be/x_J8SQJvF38[/youtube]

Óz, a hatalmas 1. szinkronizált magyar nyelvű előzetes