Magyar portréfilm Bud Spencerről, február 28-tól a mozikban!

A több mint négy éven át, négy országban és negyven közreműködővel forgatott, átfogó portréfilm amellett, hogy egy legendás színész életművét tárja a nézők elé, egy kivételes személyiség eddig kevéssé ismert arcát is bemutatja. Bud Spencerről – eredeti nevén Carlo Pedersoli – kevesen tudják, hogy mélyen vallásos ember és példás családapa volt, öt nyelven beszélt és három egyetemre járt. Emellett amatőr bokszoló, autóversenyző, rögbi játékos, hétszeres olasz úszóbajnok és vízilabdázó volt, a Helsinki és Melbourne-i olimpián is részt vett. Ahogy a filmjeiben, úgy az életben is mindig a jó oldalán állt és ahol csak tudott, segített az elesetteken. Helikopterével közreműködött egy földrengés utáni mentésben, kampányolt vakokért és gyengénlátókért, a háború- és kábítószer használat ellen emelte fel a hangját, az UNICEF nagykövetének is megválasztották. Életének utolsó éveiben gyermekruhákat tervezett, könyveket és dalokat írt, sőt feltalálóként bejegyzett találmányokkal is gazdagította életünket.

A portréfilm 90 perces, bővített moziváltozatában, amelyből természetesen a közönségkedvenc filmrészletek és jelenetek sem hiányozhatnak, egykori sportolótársai, színész kollégái, barátai és családtagjai mesélnek Bud Spencerről. Az alkotás az életrajz bemutatása mellett egyúttal egy tisztelettel és szeretettel teli főhajtás is egy legenda előtt, akinek önálló és elmaradhatatlan társával, Terence Hillel közös, kultikussá vált filmjein immár három generáció nőtt fel, és aki rendkívüli módon szeretett bennünket, magyarokat.

A film eredeti (rövidebb) változata az NMHH Médiatanács támogatásával, a Magyar Média Mecenatúra Program keretében jött létre.

Eredeti cím:  Piedone nyomában – Bővített moziváltozat | Műfaj: magyar portréfilm | Rendező: Király Levent | Játékidő:  90 perc | Zene:  A film forgalmazója:  Pannonia Entertainment | Hazai mozi bemutató:  2019. február 28. -| Szereplők: Bud Spencer, Terence Hill, Riccardo Pizzuti, Sal Borgese, Guido és Maurizio de Angelis, Kárpáti György | Korhatár:  12E | IMDb

Piedone nyomában – Bővített moziváltozat