Pulykaland_poszterEgy családi farm pulykái csendes, kukoricával teli életet élnek. Csak az ebédidőre és a napozásra van gondjuk a Gazda mellett, akiről meggyőződésük, hogy egy nap eljuttatja őket a Pulyka Mennyországba. Ott van viszont Reggie (Owen Wilson), a kiváló elméjű pulyka, aki a Gazda kritizálása és a földi pulykaélet iránti csekély érdeklődése miatt száműzötté válik.

Reggie élete örökre megváltozik, amikor az Amerikai Egyesült Államok elnöke váratlanul meglátogatja a farmot, és Felmentett Pulykává avatja. Ezzel pedig előkelő élet jár a Dávid-táborban, igény szerint tévével és sajtos pizzával. Reggie felmentettként megtalálja saját Pulyka Paradicsomát – a helyet, ahol övé a hatalom. Egészen addig, amíg megjelenik Jake (Woody Harrelson), a Pulyka Felszabadítási Front hajthatatlan alapítója és egyetlen tagja.

Jake-nek egyetlen küldetése van: megváltoztatni a történelmet, és megmenteni a pulykákat. Ezt egyedül nem tudja véghezvinni, a küldetés észt és erőt kíván, ezért akarja Jake besorozni Reggie-t maga mellé. „Ez a végzetünk!” – reagál gyakran Reggie gúnyolódásaira. Reggie hiába tiltakozik luxuséletének feladása ellen, Jake elrabolja, és együtt betörnek egy szupertitkos kormányi laboratóriumba, ahol ráveszik S.T.E.V.E.-t, az időgépet, hogy vigye vissza őket 1621-be, az első hálaadás előtti időszakba.

Azonban ahogy megérkeznek a múltba, szembetalálják magukat a gyarmatosítók parancsnokával, Myles Standish-sel (Colm Meaney), aki mohó vadászként igyekszik minél több madarat elfogni, hogy etesse a tábort a közelgő Szüreti Ünnepség előtt. Mielőtt Jake és Reggie is vacsorává válnának, megmenti őket Jenny (Amy Poehler), a Vad Pulykák vezérének gyönyörű lánya.

Jenny elvezeti őket az erdő szélére, ahová a serege elrejtőzött a zarándokok elől. Jake mesél nekik a jövőről és történelem-megváltoztató küldetéséről, miközben Reggie egészen más küldetésbe kezd: fülig beleesik Jenny-be.

Reggie, Jenny bátorságán felbuzdulva, vakmerő rajtaütést hajt végre a zarándokok táborán, hogy kiszabadítsa elfogott bajtársaikat. Tervük sajnos visszafelé sül el, amikor Jake szeleburdisága elvezeti Standish-t és vadászait a sereghez, ezáltal veszélybe sodorva Jenny-t és az egész faj jövőjét.

Reggie csüggedten visszamenekül S.T.E.V.E-vel a jelenbe, mondván, „jobb egyedül”. De Jenny és Jake nélkül már nem elégedett a táborban sem. Reggie végül felismeri, hogy Jake hihetetlen küldetése az ő végzete is, és S.T.E.V.E. segítségével visszamegy, hogy véghez vigyék Jake tervét, és örökre leszedjék a pulykát az ünnepi menüről.

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: Free Birds | Műfaj: szinkronizált amerikai animációs vígjáték | Rendező: Jimmy Hayward | Játékidő:  90 perc | Zene: Jimmy Hayward | A film forgalmazója: Big Bang Media | Hazai mozi bemutató: 2013. december 26. | Korhatár: 6

Pulykaland előzetes 1.

[youtube]http://youtu.be/T5KOeRjIs0g[/youtube]

Pulykaland előzetes 2.

[youtube]http://youtu.be/h5ZM42MfXu0[/youtube]