Q - érzékek birodalma, film poszter
Eredeti cím:Q
Műfaj:feliratos francia filmdráma
Rendező:Laurent Bouhnik
Zene:Ernest Saint Laurent
Játékidő:103 perc
A film forgalmazója:Anjou Lafayette
Hazai mozi bemutató:2013. június 27.

A Q – Érzékek birodalma c. film leírása

A Q – Érzékek birodalma elsősorban a szerelemről, a testi szenvedélyről és az érzelmek felfedezéséről szól. Arról a vágyról, mely arra késztet, hogy a szerelmes elmerüljön a másikban, hogy beleolvadjon, hogy áthatoljon a másik testén, verejtékén, lelkén. Egy rendkívül őszinte történet, a mai nagyvárosok társadalmi és gazdasági válságának díszletei között, az elfojtott erotikus vágyakról, melyek Cecile elbűvölő, ellenállhatatlan alakjában öltenek testet. Cecile alapvetően megváltoztatja azok életét akikkel kapcsolatba lép, ő a vágy metaforája az érzékek birodalmában.

A Q – Érzékek birodalma egy igazán bátor film, olyan eredeti alkotások közé sorolható, mint az Intimacy (Patrice Chéreau), vagy a Kilenc dal (Michael Winterbottom). Egy felkavaró és megosztó film. Nemzetközi visszhangjából lemérhető, hogy imádják és gyűlölik – elég csak ránézni az IMDb felhasználói értékeléseire. Ez nem véletlen: a film olyan alapvető társadalmi sztereotípiákra kérdez rá provokatív módon, mint a monogámia, a hűség és a szexualitás társadalmilag elfogadott normái.

Korhatár besorolás:18
Főszereplők:Déborah Révy, Helene Zimmer, Gowan Didi, Johnny Amaro, Johan Libéreau, Jean-François Gallotte, Brice Fournier
Legjobb idézet a filmből:idézet ha van
A film az IMDB-n:link

Q – Érzékek birodalma 1. magyar feliratos előzetes (18)