Raul Garcia luxemburgi-spanyol animációs rendező filmje Edgar Allan Poe öt ismert rémtörténetének különböző stílusú adaptációja. Az antológia egyes sztorijait olyan világhírű színészek, rendezők mesélik el, mint – az archív felvételről megszólaló – Lugosi Béla, Christopher Lee, Guillermo del Toro, Julian Sands, és Roger Corman. A Rendkívüli mesékben sorrendben a következő Poe-történetek láthatók: Az Usher-ház vége (mesélő: Christopher Lee), Az áruló szív (mesélő: Lugosi Béla), Monsieur Valdemar kóresete tényszerű megvilágításban (mesélő: Julian Sands), A kút és az inga (mesélő: Guillermo del Toro), A vörös halál álarca (Roger Corman megszólalásával). Edgar Allan Poe öt rémtörténetének különböző adaptációja igazi animációs stílusbravúr: a mesélők és történetek hangulatának megfelelően klasszikus fekete-fehér gótikus rémtörténet, számítógépes animáció, stilizált fotó-realista darab, és képregény-adaptációra emlékeztető feldolgozás is megtalálható közöttük.

Raul Garcia a nyolcvanas évektől kezdve dolgozik az animációs szakmában. Kezdetben olyan világsikerekben működött közre animátorként, mint a Hupikék törpikék animációs sorozat, az Asterix és Cézár ajándéka, a Roger nyúl a pácban, az Őslények országa, és a Charlie – Minden kutya a mennybe jut. A kilencvenes években a Disney stúdió animációs részlegénél dolgozott többek között az Aladdin, Az oroszlánkirály, a Pocahontas, A Notre Dame-i toronyőr, a Herkules, és a Tarzan című animációs sikerekben. A Rendkívüli mesék az animációs szakember első egészestés rendezése. Az antológia egyes sztorijait olyan nevek adják elő, mint Lugosi Béla, Christopher Lee, Guillermo del Toro, Julian Sands, valamint Roger Corman. Lugosi bakelitlemezről szólal meg, a kultrendező del Toro (Tűzgyűrű, Hellboy 1-2, A faun labirintusa) ezúttal színészként jeleskedik, Christopher Lee (A hobbit, A Gyűrűk ura, Éjféli gyors Lisszabonba, A leleményes Hugo) pedig utolsó előtti filmes szerepvállalásában hallható. A Rendkívüli mesék a rangos brüsszeli Anima Animated Film Festival-on elnyerte a legjobb animációs film közönségdíját, és a novemberi Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál versenyprogramjában is szerepelni fog.


Eredeti cím: Extraordinary Tales | Műfaj: feliratos, spanyol-luxemburgi-belga animációs film | Rendező: Raul Garcia | Játékidő: 73 perc | Zene: Sergio de la Puente | A film forgalmazója: Vertigo Média Kft. | Hazai mozi bemutató: 2015. december 10. | Korhatár: 12E | Rendkívüli mesék IMDb

Mesélők: Lugosi Béla, Christopher Lee, Guillermo del Toro, Julian Sands, Roger Corman


Rendkivuli mesek

Rendkívüli mesék előzetes

https://youtu.be/edRitx_IU6I