A Rómának szeretettel sokszereplős vígjáték, ami a világ egyik legelbűvölőbb városában játszódik. Woody Allen legújabb filmje bemutat nekünk egy neves amerikai építészt, aki újraéli az ifjúságát; egy átlagos középosztálybeli rómait, aki hirtelen a város egyik legnagyobb hírességévé válik; egy fiatal vidéki párt, akik különböző romantikus afférokba bonyolódnak; és egy amerikai operarendezőt, aki egy énekesnek sem utolsó temetkezési vállalkozót szeretne feljuttatni a színpadra.

John (Alec Baldwin), az ismert építész Rómában vakációzik, ahol fiatal korában már eltöltött egy kis időt. Amikor az egykori környékén sétálgat, találkozik egy Jack nevű fiatalemberrel (Jesse Eisenberg), akiben magára ismer. Miközben végignézi, ahogy Jack teljesen belezúg Monicába (Ellen Page), aki Sally nevű kedvesének (Greta Gerwig) kacér barátnője, John újraéli élete egyik legromantikusabban fájdalmas epizódját.

Ezzel párhuzamosan a nyugdíjba vonult operarendező Jerry (Woody Allen) feleségével, Phyllis-szel (Judy Davis) Rómába repül, hogy megismerkedjen lánya, Hayley (Alison Pill) olasz vőlegényével, Michelangelóval (Flavio Parenti). Jerry teljesen elképed, amikor Michelangelo temetkezési vállalkozóként dolgozó apja, Giancarlo (a neves tenor Fabio Armiliato) La Scalához méltó áriákat énekel zuhanyozás közben. Mivel meg van róla győződve, hogy az ilyen rendkívüli tehetségek nem maradhatnak ismeretlenek, Jerry megragadja a lehetőséget, hogy egyengetni kezdje Giancarlo karrierjét, és egyúttal újraélessze a sajátját.

Leopoldo Pisanello (Roberto Benigni) kivételesen unalmas pasas, aki egy reggel arra ébred, hogy ő Olaszország egyik leghíresebb embere, és hirtelen rengeteg kérdése támad, amiket nem tud megválaszolni. Hamarosan paparazzik szegődnek a nyomába, akik minden tettére magyarázatot várnak. Miközben Leopoldo lassacskán hozzászokik a rivaldafény csábító oldalához, rájön arra is, hogy mi a hírnév ára.

Eközben Antonio (Alessandro Tiberi) azért érkezik Rómába vidékről, hogy tündéri új feleségével, Millyvel (Alessandra Mastronardi) reményei szerint lenyűgözze végtelenül merev rokonait, hogy így végre hozzájusson egy sikkes nagyvárosi álláshoz. A véletlen azonban közbeszól, és egy komikus félreértésnek hála a pár kénytelen külön tölteni a napot. Antonio olyan helyzetbe keveredik, hogy egy idegen nőt (Penélope Cruz) a feleségeként mutat be másoknak, miközben Millynek elkezd udvarolni a legendás filmsztár, Luca Salta (Antonio Albanese).

Róma városában romantikus és komikus kalandokra bőségesen van lehetőség, Woody Allen Rómának szeretettel című filmje pedig olyan emberekről szól, akiknek az élete a különleges események hatására örökre megváltozik.

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: To Rome with Love| Műfaj: amerikai film | Rendező: Woody Allen | Játékidő: 102 perc  | Zene:  Goffredo Gibellini | A film forgalmazója: Big Bang Media | Hazai mozi bemutató: 2012. augusztus 30. | Főszereplők:  Penelope Cruz, Alec Baldwin, Jesse Eisenberg, Ellen Page, Roberto Benigni, Judy Davis, Woody Allen | Korhatár: 12

Rómának szeretettel előzetes