„Lenyűgöző. Semmihez sem hasonlítható. Igazán különleges filmes élmény.” – Indiewire

A VILÁGOK ARCA: BARAKA díjnyertes alkotóitól

Páratlan érzékszervi tapasztalás

 A Samsara Ron Fricke és Mark Magidson, a Világok arca: Baraka és a Chronos díjnyertes készítőinek alkotása. Filmjük merőben új vizuális és zenei élmény; művészi alkotás, kiemelkedően egyedi a filmszínházak műsorán.

A samsara (szamszára) szanszkrit szó, lényege az élet örök körforgásában változó jelenségek mélyebb értelmezése. Ez adja a film kiindulási pontját is: Fricke és Magidson azt a megfoghatatlan, mégis működő összekapcsolódási pontot kutatja, mely a keleti vallások szerint átível életeinken, újjászületéseinken.

A stáb 5 éven keresztül, 5 kontinens 25 országában forgatott. A csodálatos felvételeket 70mm-es filmre rögzítették, valójában ennek köszönhető a döbbenetes vizuális élmény, melynek alapját a szent földek, a katasztrófa sújtotta övezetek, ipari komplexumok és természeti csodák adják.

A Világok arca: Barakához hasonlóan narráció és leíró szövegek nélküli, teljes mértékben a befogadó (néző) által megélt, behatásokat mellőző alkotás semmiképpen sem hagyományos dokumentumfilm. Ösztönző ereje hatalmas: a lélegzetelállító képek és a transzcendens zene teljes egésszé állnak össze, ötvözve a letűnt világot a maival.

A Samsara felfedező út, spirituális utazás: fájó mélységekből szárnyal a csodák felé, megvilágítja a kapcsolódási pontokat az emberiség és a természet között…

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím:  Samsara | Műfaj:  dokumentumfilm | Rendező:  Ron Fricke és Mark Magidson | Játékidő:  99 perc  | Zene: | A film forgalmazója: ADS Service Kft,  | Hazai mozi bemutató:  2012. december 20. | Korhatár:  12

Forgatási és jelenet képek

[youtube]albJ-UPWU7I[/youtube]

Samsara – A lét örök körforgása