A séf
A séf

Carl Casper (Jon Favreau) egy híres séf, aki mindent tud az ételről, de egyre kevesebbet a fiáról és az életről. A twitterről pedig azt sem tudja, hogy eszik-e vagy isszák. Döbbenten veszi tudomásul, hogy ezrek olvasták a sületlenségeket, amit egy komisz ételkritikus pikírt kritikájára válaszolt. Mikor munkanélküli lesz, volt neje (Sofía Vergara) unszolására elhatározza, hogy elfogadja a nagyképű volt pasijának (Robert Downey Jr.) a segítségét és megvalósítja egy régi álmát: nekivág Amerikának egy büfékocsival. Az útra elkíséri a kisfia és hűséges séf barátja (John Leguizamo), hogy együtt segítsenek Caspernek rájönni miért is érdemes élni. Természetesen a kubai szendvicscsodákon kívül.

Az egykor ünnepelt Los Angeles-i séf karrierje és magánélete hirtelen válaszút elé érezik, így belevág egy USÁ-t átszelő gasztronómiai kalandba legjobb barátjával és fiával, hogy újra felfedezze kreativitását és a főzés szeretetét.

Amikor CARL CASPER (Jon Favreau) elkezdte futtatni a Gauloises éttermet a trendi Brentwood negyedben, az egyik legfelkapottabb séf volt a Los Angeles-i gasztroszcénában. Egy évtizeddel később az étterme még mindig tele van, de Carl kreativitása kifulladt. Elvált és eltávolodott 11 éves fiától, és meg van győződve arról, hogy a főzés az egyetlen dolog, amihez igazán ért – és arra vágyik, hogy újra fellobbanjon a szikra, amely miatt imádott főzni.

Amikor megtudja, hogy a népszerű gasztroblogger RAMSEY MICHEL (Oliver Platt) az étterméről fog írni, Carl szeretné elkápráztatni egy új, merész menüvel. De az étterem tulaja, RIVA (Dustin Hoffman) ragaszkodik a jól bevált fogásokhoz, amely éveken át odavonzotta a vendégeket. Csalódva a felszolgált ételek eredetiségében, Ramsey gyilkos kritikát ír, amely Carl kínos dührohamával együtt gyorsan elkezd online terjedni. Így Carl karrierje egy csapásra egy interneten terjedő poénra alacsonyodik le, és munka nélkül marad.

Volt felesége, a sikeres INEZ (Sofia Vergara) tanácsára Carl elkíséri őt és fiúkat PERCY-t (Emjay Anthony) Miamiba, ahol Inez első férje, MARVIN (Robert Downey Jr) megszánja őt és felajánl egy ütött-kopott büféskocsit Carlnak. Percy és barátja, MARTIN (John Leguziamo) segítségével a rozsdás roncsot egy csilivili négykeréken száguldó konyhává varázsolja, ahol friss és ínycsiklandó kubai fogásokat készítenek el, és bevezeti Percyt is a konyhai munka rejtelmeibe. Ahogy a trió hazafelé autózik Los Angelesbe, olyan gasztronómiai központokban állnak meg, mint New Orleans és Austin, miközben Carl visszatalál főzés iránti szenvedélyéhez – és fiához.

Eredeti cím: Chef | Műfaj: amerikai vígjáték film| Rendező:  Jon Favreau | Játékidő:  114 perc | A film forgalmazója: Big Bang Media | Hazai mozi bemutató: 2014. október 2. | Főszereplők:  Jon Favreau, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sofía Vergara, Dustin Hoffman, Emjay Anthony | Korhatár: 6 |  A séf (Chef) IMDb | Magyar hang: Gesztesi Károly, Kállóy Molnár Péter, Király Attila, Bogán Gergő, Soleczki Janka, Tahi Tóth László, Pikali Gerda, Berzsenyi Zoltán, Farkasinszki Edit, Fekete Ernő

A séf (Chef) előzetes

https://youtu.be/od3ngildai0