Eredeti cím:Sonic the Hedgehog 2
Műfaj:amerikai film
Rendező:Jeff Fowler
Zene:Tom Holkenborg
Játékidő: perc
A film forgalmazója:UIP-Duna Film
Hazai mozi bemutató:2022. április 7.

Sonic, a sündisznó 2. film leírása

A SEGA VIDEO GAME és Patrick Casey, Josh Miller története alapján a forgatókönyvet írta Patrick Casey, Josh Miller és John Wittington

A világ kedvenc kék sündisznója visszatér a kalandok következő szintjére a SONIC A SÜNDISZNÓ 2-ben. Miután letelepedett Green Hillsben, Sonic minden vágya, hogy bebizonyítsa: megvan benne az, ami ahhoz kell, hogy igazi hős legyen. 

Nem kell sokat várnia, hogy próbára tegye magát, ugyanis Dr. Robotnyik visszatér, ezúttal új társával, Knucklesszel, és egy smaragdot keresnek, amelynek ereje civilizációkat képes elpusztítani. Sonic összeáll saját segítőjéval, Tailsszel, és együtt vágnak neki a világkörüli útnak, hogy megtalálják a smaragdot, mielőtt rossz kezekbe kerülne… A Halálos iramban és a Deadpool mögött álló filmesek által jegyzett folytatásban a szuperszonikus címszereplő mellett újra láthatjuk James Marsdent és Jim Carreyt is, és új arcokkal is találkozunk, mind animált, mind élőszereplős formában.

Korhatár besorolás:megtekintése 12E éven aluliak számára nem ajánlott
Szereplők:Sonic hangja – Szabó Máté, James Mardsen (Miller Zoltán), Jim Carrey (Kerekes József), Tika Sumpter (Bogdányi Titanilla), Lee Maljoub (Varga Gábor)
Legjobb idézet a filmből:
A film az IMDB-n:Sonic, a sündisznó 2.

Sonic, a sündisznó 2. film előzetes