Eredeti cím:Suzume no tojimari
Műfaj:japán animációs film
Rendező:Sinkai Makoto
Zene:Jinnocsi Kazuma, Radwimps
Játékidő:122 perc
A film forgalmazója:InterCom
Hazai mozi bemutató:2023. április 13.

Suzume film leírása

Suzume átlagos 17 éves diáklány egy japán kisvárosban. De egy nap találkozik valakivel, és attól kezdve semmi sem átlagos, ami vele történik.

Az ő dolga lesz, hogy megküzdjön a föld alatt élő istenekkel, és megakadályozza, hogy az országszerte létező portálok valamelyikén keresztül a felszíni világba jusson a féreg, amely a földrengéseket okozza.

Lehetetlen? Mesebeli? Ilyen tuti nincs? Eddig ő is így gondolta.

De megismerkedik a jóképű sráccal, Szótával, akiről nemsokára kiderül, hogy különleges feladata van: ő egy Záró, akinek ki kell üldöznie ebből a világból a gonosz isteneket. Szuzume új barátja társaságában bejárja Japánt, és egyre több támadást kell visszaverniük. Miközben új tájakon járnak, új emberekkel ismerkednek meg, evilági és túlvilági veszélyeket küzdenek le, a lány rájön, hogy nem véletlenül keveredett bele ebbe a kalandba. Talán járt már valaha az egyik titokzatos ajtó túloldalán…

Az új Mijazakiként is emlegetett, különleges tehetségű animeművész a csodás kalandok során valóságos japán tájakra vezeti hőseit. A mesebelien, izgalmas és misztikus road movie-t a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába is beválogatták!

Suzume stáblista:

Írta és rendezte: Sinkai Makoto

Korhatár besorolás:megtekintése 12 éven aluliak számára nem ajánlott
A film az IMDB-n:Suzume

Suzume film előzetes