A harmincas éveiben járó Anica úgy érzi, nem tart sehová, élete zsákutcába futott; fáradt és magányos. Egy piti bűnöző, Milutin mellett dolgozik könyvelőként, Belgrádban. Az idősödő férfi gondoskodó szeretete nem elég neki; igaz szerelemre vágyik. Ezen a napon eldönti, saját kezébe veszi életét, örökre elhagyja az országot.

Ma este kiüríti a gengszter széfét, és mindent és mindenkit maga mögött hagy. De sok dolga vár még rá a remélt pillanatig, amikor kilép tökéletlen életéből – el kell köszönnie nagymamájától, titokban barátaira hagyni tulajdontárgyait, és megpróbálni lezárni egyéb ügyeit is; mindeközben apró bosszúkat is áll, ami régen vágyott elégtétellel tölti el.

Amit Anica nem tud, hogy a mai nap a körülötte lévők számára is egy fontos nap. Számtalan vallomás, konfrontáció és felfedezés napja. Milutinnak mérlegelnie kell érzelmeit egyedül nevelt néma tinédzser lányával kapcsolatban. A gengszter jobb kezének, Stanislavnak saját csetepatéit kell kezelnie és megegyeznie az érzelmileg törékeny édesanyjával. De ez az érzékeny fiatal bérgyilkos a mai napot választja ki arra, hogy megvallja szerelmét a nála tíz évvel idősebb Anicának; és ez mindent megváltoztathat ezen a napon. Ők ketten a legkülönfélébb szituációkban találkoznak, és szerelmük egyre szenvedélyesebbé válik.

Estére azonban Anicának döntenie kell: véghez viszi-e eredeti tervét, vagy elhiszi, hogy létezik a titkon vágyott igaz szerelem.

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: Ljubav i drugi zločin | Műfaj: feliratos, szerb-német-osztrák-szlovén romantikus dráma | Rendező: Stefan Arsenijevic | Játékidő:  106 perc | Zene: Oliver Welter | A film forgalmazója: Mozinet | Hazai mozi bemutató: 2010. június 24. | Főszereplők: Anica Dobra, Vuk Kostić, Feđa Stojanović, Hanna Schwamborn, Ljubomir Bandović

[nggallery id=317]