„Az emberélet útjának felén egy nagy sötétlő erdőbe jutottam, mivel az igaz utat nem lelém.” Dante

Nyolc nő, egy férfi…

A negyvenes éveinek végén járó képzőművész élete legmélyebb magánéleti és egzisztenciális válságát éli. Gondosan felépített élete összeomlani látszik. Párhuzamos kapcsolatainak súlya, amelyeket eddig sikerült titokban, nagy energiákat megmozgatva fenntartania, összeroppantja őt, és már tükörbe sem tud nézni. Az összeomlás szélén álló idősödő férfi képtelen megállapodni, felnőni és felelősséget vállalni, hiába próbálja meg időnként ezt a látszatot kelteni. Szabadságvágyát „külön utakon” próbálja kielégíteni – mindhiába. Még ha sokszor élvezi is a helyzetet, ennyi kapcsolatot és ilyen bonyolult viszonyrendszereket nem tud egy idő után fenntartani.

A vele szemben megjelenő női szereplők karakterein keresztül közelről vizsgálhatjuk meg az olyan, látszólag sztereotip ellentéteket, mint a hűséghez való hozzáállás, az idősödés, és egyáltalán, a nők és férfiak közötti alapvető különbség az élet alapkérdéseiben.

A történet összes momentumát a férfi szubjektív szemszögéből látjuk. A kétszemélyes epizódokból összeáll a kép, ahogy a párhuzamos kapcsolatokban, mindenkinek hazudva felépített kártyavár összedől és a férfi kénytelen szembesülni életvitelének következményeivel. Szembenéz saját démonaival, de leginkább a nőkkel, akiket szeretett, mégis becsapott. Megpróbál olyan lenni amilyen még nem volt: őszinte. Élete női pedig rázúdítják csalódottságukat, fájdalmukat, kiábrándultságukat, és a szemébe mondják mit is gondolnak a róla és a férfiakról, így szembesülünk a kapcsolatok kibogozhatatlan természetével, a szerelem és a belőle fakadó gyűlölet erejével.

Szerethet egy férfi egyszerre több nőt? Hazudhat mindenkinek, akit szeret? Szembesülve az őszinteség felszabadító erejével elérhető a megtisztulás? A nők, aki hittek, szerettek és csalódtak, tükröt tartanak főhősünk elé, és kiadják az útját. Sok szék között a földön ülve hogyan tovább? Újjászületés vagy a szakadék mélye következik?

Eredeti cím: Szeretlek, mint állat! | Műfaj: Kísérleti nagyjátékfilm | Rendező:  Novák Erik | Játékidő: 96 perc | Zene:  A film forgalmazója:  MozgóMozi Kft.| Hazai mozi bemutató:  2019. április 4. | Szereplők: Parti Nóra, Wahorn Matzaa, Péterfy Bori, Cseh Bori, Fátyol Hermina, Farkas Franciska | Korhatár: 18 | Szeretlek, mint állat! IMDb

Szeretlek, mint állat! előzetes

https://vimeo.com/269361017