The Doors: Break On Thru – A Celebration Of Ray Manzarek
The Doors: Break On Thru – A Celebration Of Ray Manzarek

A „The Doors: Break On Thru – A Celebration Of Ray Manzarek” egy díjnyertes koncert-dokumentumfilm, amely a The Doors még élő tagjai, John Densmore és Robby Krieger által szervezett 2016-os Los Angeles-i Ray Manzarek-emlékkoncert felvételeit, a zenekartagok, pályatársak visszaemlékezéseit és ritka archív felvételeket, korabeli interjúkat felvonultatva tiszteleg a The Doors 2013-ban elhunyt legendás billentyűse előtt. A film világszerte csak egyetlen napon – Ray Manzarek születésnapján – február 12-én látható a mozikban.

A The Doors Ray Manzarek és Jim Morrison Venice Beach-i találkozásával született meg 1965-ben. Ray lett a csapat szíve és lelke, valamint a  Doors magával ragadó billentyűs hangzásának megalkotója. Manzarek valami egészen újat hozott létre a rock, a jazz, a blues, a bossa nova és megannyi más stílus ötvözéséből.

Az emlékkoncerten elhangzó The Doors-dalok előadásába John és Robby mellett olyan ismert rockzenészek működik közr vendégelőadóként, mint Taylor Hawkins és Rami Jaffe a Foo Fighters-ből, Robert DeLeo a Stone Temple Pilots-ból, Stephen Perkins a Jane’s Addiction-ből, Exene Cervenka  and John Doe a “X” bandából, Warren Haynes  a The Allman Brothers-ből, és Brian Ray, Paul McCartney zenekarának gitárosa.

The Doors: Break On Thru – A Celebration Of Ray Manzarek
The Doors: Break On Thru – A Celebration Of Ray Manzarek

A filmben az emlékkoncert felvételei mellett eddig sosem áltott archív felvételek is láthatók: korabeli interjúk Jim Morrisonnal, Ray Manzarekkel és az elismert zenei újságíróval, Ben Fong-Torres-szel, továbbá új interjúk Johnnal és Robbyval.

Eredeti cím:  The Doors: Break On Thru – A Celebration Of Ray Manzarek | Műfaj: feliratos amerikai zenés dokumentumfilm | Rendező: Justin Kruetzmann | Játékidő:  100 perc | Zene:  A film forgalmazója:  | Hazai mozi bemutató: 2020. február 12. | Szereplők: Robby Krieger, John Densmore, Taylor Hawkins, Rami Jaffe, Robert DeLeo, Stephen Perkins, John Doe, Exene Cervenka és Warren Haynes | Korhatár:  12 | The Doors: Break On Thru – A Celebration Of Ray Manzarek IMDb

https://youtu.be/jTaKQSucUF0