Tin Tin kalandjai 3D, film plakát

Tintin, az ifjú riporter, jellegzetes frizurájával, foxterrierje és néhány hű barátja társaságában (élükön a mogorva Haddock kapitánnyal) mindig új kalandba veti bele magát. A világjáró kalandor ismét szimatot fog: ezútal Haddock kapitány egyik őse, Sir Francis Haddock elsüllyedt hajójával kapcsolatban fedez fel valamit, amit sokan régóta keresnek. És most nemcsak a hír értékes: az Unikornis nevű kalózhajó szállítmánya ugyanis csupa arany és drágakő volt.

Izgalmas, tengeren és sivagaton át, vizen és levegőben vezető útja során nemcsak Haddock, hanem egy börtönből szökött rab és a két detektív, Thomspon és Thompson (az egyiknek felfelé pödört a bajsza, a másiknak lefelé konyul) is az expedíció segítségére van.

A Tintin-képregények 70 nyelven több mint 200 millió példányban keltek el eddig, és évente 2 millió új kötet talál gazdára. A legendás Hergé műve először 1920-ban, egy brüsszeli újságban látott napvilágot, és a folytatások ötven éven át tartották izgalomban az egyre népesebb rajongótábort. A Tintin-történetek végül 23 albumba gyűjtve váltak igazán népszerűvé:

Hergé 1983-as halála előtt még azt mondta, ha valaki megfilmesíti művét, örülne, ha az Steven Spielberg lenne.

Steven Spielberg és Peter Jackson közös művében az animációt élő szereplőkkel kombináló különleges technikával készítette el a méltó moziváltozat. A felvételek Jackson digitális műhelyében A Gyűrűk Urá-ért is felelő újzélandi WETA-ban készültek: a végső kép kialakítása – már a végleges vágás után – is itt zajlott: ez kockánként 4-5 óra munkát jelentett.

A film a hagyományos 35mm-es változat mellett 3D-ben és IMAX 3D-ben is megtekinthető lesz. 

69. Golden Globe díj: Legjobb egész estés animációs film

Eredeti cím: The Adventures of Tintin – The Secret of the Unicorn | Műfaj: szinkronizált amerikai film | Rendező: Steven Spielberg | Játékidő: 107 perc | Zene: John Williams | A film forgalmazója: Intercom | Hazai mozi bemutató: 2011. november 3. | Főszereplők: Daniel Craig, Simon Pegg, Jamie Bell, Andy Serkis

Tintin kalandjai 3D szinkronizált előzetes