Underworld mozi poszterÉvszázadok hosszú során át két faj fejlődött ki, valahol az emberi kultúra mélységeiben rejtőzködve – az arisztokratikus, kifinomult Vámpírok és a brutális, vadállatias Lycanok (farkasemberek). Az emberek számára a létezésük csupán egy mítosz suttogása.

De egymás számára egy életen át halálos riválisok ők, akik titkos háborúra esküdtek fel egymás ellen, háborúra mindaddig, míg végül csak az egyik faj marad majd életben.

A folyamatosan zajló küzdelem közben egy Vámpír harcos, Selene (Kate Beckinsale – Pearl Harbor – Égi Háború) egy Lycan összeesküvés nyomára bukkan: egy embert, egy fiatal, az egész háborúról mit sem sejtő \”földi\” orvost akarnak túszul ejteni. A harcos vámpír-lány mindenhová követi Michaelt (Scott Speedman), s közben azon kapja magát, hogy eddig soha nem tapasztalt kötődést érez a férfi iránt.

Ahogy Selene minden követ megmozgat, hogy megmentse Michaelt és felderítse a férfit fenyegető Lycan összeesküvést, a vámpír-lány olyan titok nyomára bukkan, amelynek félelmetes következményei vannak mindkét törzs számára…

A tavalyi év egyik legsikeresebb filmje volt Amerikában az Underworld, melyet Budapest utcáin és a metróban forgattak. Vámpírok ugráltak a Ferenciek téri Klotild-palota tetején, véresszájú farkasemberek szállták meg a metróállomásokat, és még a Várhegy gyomrában megbúvó Sziklakórház elhagyatott termeibe is jutott a szörnyekből. Az Underworld magával ragadó történet, két törzs ősi viszálykodása során a halálos küzdelem, könyörtelen cselszövés és egy Rómeó és Júliához hasonló tiltott szerelem szálaiból szőtt mese, amihez a hátteret egy időtlen, gótikus hangulatú nagyváros adja, s amelyben Görög Zita is felbukkan.

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: Underworld | Műfaj: szinkronizált amerikai-német-magyar-angol akciófilm | Rendező: Len Wiseman | Játékidő: 121 perc | Zene: Paul Haslinger | A film forgalmazója: SPI International | Hazai mozi bemutató: 2004. április 22. | Főszereplők: Kate Beckinsale, Wentworth Miller, Scott Speedman, Görög Zita, Michael Sheen, Shane Brolly, Bill Nighy, Sophia Myles, Robbie Gee, Pinke Attila, Kuchta Judit, Kevin Grevioux | Korhatár: 16