Vikend_plakatAz első magyar thriller

„Ha átléped a határt, nem biztos, hogy visszatérsz.”

A Víkend egy tragikusra forduló erdélyi hétvégéről szól. Három magabiztos budapesti sikerember, István az építési vállalkozó (Lengyel Tamás), Márta az ügyvédje (Gryllus Dorka), és László, az ügyvédnő férje (Simon Kornél) vadászni érkeznek a hegyek közt megbúvó faluba, hogy kipihenjék a legutóbbi – első fokon felmentéssel zárult – bírósági ügyük fáradalmait.

A vadászat rosszul kezdődik, Márta egy fatális véletlen folytán lelő egy helybélit, majd a hivatalos rendőrségi eljárás helyett a holttest eltüntetését és a hallgatást választja. A hegyről lefelé menet azonban kiderül, hogy a balesetnek szemtanúja is volt, aki pénzért hajlandó lenne hallgatni is, már csak a pénzt kell megszerezni, amiben András, a vállalkozó testőre és mindenese (Árpa Attila) segédkezik.

A hétvégi pihenés helyett egy sötét, titkokkal teli víkend következik. Lassanként kiderül, hogy senki sem az, akinek látszik, hogy mindenki hazudik és fel akarja használni a többieket céljai eléréséhez. Ráadásul a három városi idegen játszmáiba egy ponton a helyi közösség bosszúszomjas tagjai is beszállnak, és a történet egy hajnali hajszában ér véget a hegyek között.

Fotó: vikendfilm

Fotó: vikendfilm

Mátyássy Áron (1978), a Víkend rendezője, Utolsó idők című első játékfilmjével elnyerte a Magyar Filmszemle fődíját 2009-ben, az alkotást később számos nemzetközi filmfesztiválon volt versenyfilm világszerte. A Magyar Televíziónak forgatott Átok című tévésorozata a 2010-es Filmszemlén a Legjobb televízió film díját nyerte el, és megkapta az EuroMedia Awards Seal of Approval díját is. Legutolsó munkája a Csukás István kisregényéből forgatott Berosál a rezesbanda című ifjúsági tévéfilm volt.

A 440 millió forintos összköltségvetésű Víkend producere Csortos Szabó Sándor (T.Ú.K.-Tanár úr kérem!, Átok, Berosált a rezesbanda) és Pusztai Ferenc (Friss levegő, A nyomozó, Pál Adrienn, Drága besúgott barátaim).

A film operatőre Győri Márk (Átok, Varga Katalin balladája, A hetedik kör, Boldog új élet), vágója Gothár Márton (Napozz Holddal – A Kispálfilm, Átok, Berosált a rezesbanda)

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: Víkend | Műfaj: magyar thriller | Rendező: Mátyássy Áron | Játékidő: 100 perc | Zene: Hérincs Dániel | A film forgalmazója: – | Hazai mozi bemutató: 2015. ősz | Főszereplők: Gryllus Dorka, Lengyel Tamás, Simon Kornél, Árpa Attila, Vass Teréz, Szabó Domokos, Kádas József, Papp János, Bárnai Péter, Kasvinszki Attila, Kozma Károly, Vass Richárd, Csatlós Lóránt, Molinár István, Czene Csaba, Szalánczy Áron | Korhatár: –

Fotók: Budapest Film Produkció

Víkend előzes

https://youtu.be/ovvTAdFAR1U