Eredeti cím:Volt egyszer egy képregény
Műfaj:magyar dokumentumfilm
Rendező:Gábor Bence
Zene:
Játékidő:46 perc
A film forgalmazója:Vertigo Média
Hazai mozi bemutató:2021. szeptember 23.

Volt egyszer egy képregény c. film leírása

A Volt egyszer egy képregény átfogó képet ad a magyar képregénykultúráról, érintve a képregény történetét a kezdetektől napjainkig, fókuszba helyezve a magyar képregény fejlődését. Filmünk elkalauzolja a nézőt a  kezdetben a napilapokban közölt képregények szárnybontogatásaihoz, valamint a magyar képregény jelenlegi világába. A magyar képregénykiadók és -készítők motivációjára, és a médium iránti elkötelezettségére is kitérünk. A nagy hagyománynak örvendő képregénybörze múltja és jelene is terítékre kerül, a főszervező és egyben képregénykiadó Harza Tamásnak a megszólalásával. Hazai képregényszerzők nyilatkoznak a képregényről, mint megélhetési formáról. Emellett a képregény, mint médium lehetséges jövőjére is kitérnek a megszólalók.

A Volt egyszer egy képregény laikusoknak, fiataloknak is szórakoztató nosztalgiautazás, amelyben képregénykiadók, képregényrajzolók, képregénykutatók szólalnak meg, s mesélnek a szakmáról és tapasztalataikról. A filmben mások mellett a szakma olyan ismert alakjai jelennek meg, mint Csepella Olivér, Kertész Sándor, Korcsmáros Gábor, Szebeni Péter, Tálosi András, Tondora Judit és Várai Artúr.

A Volt egyszer egy képregény világpremierje a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál CINEDOCS dokumentumfilmes versenyprogramjában lesz. Gábor Bence filmje stílusában számos képregényes elemet felvonultat, és magát a rajzolás folyamatát is ábrázolja. Illusztrációként emellett több tucat képregényből jelenik meg benne részlet. A Volt egyszer egy képregény a Vertigo Média gyártásában, a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült, producerei Berta Balázs és Kárpáti György.

Korhatár besorolás:12
Szereplők:Barabás Árpád, Csepella Olivér, Harza Tamás, Kertész Sándor, Kiss Ferenc, Korcsmáros Gábor, Kovács Milán, Pálfi György, Pilcz Roland, Szebeni Péter, Szép Eszter, Tálosi András, Tondora Judit, Várai Artúr
Legjobb idézet a filmből:
A film az IMDB-n:link

Volt egyszer egy képregény film előzetes